Utbytteaksjer 2023.
Få oversikt over utbytteaksjer
og viktige datoer for våren.
Utbytteaksjer er populære siden de gir en passiv og stabil inntekt for eierne. Hvis utbyttet reinvesteres, kan det gi enda større utbytte til neste år. Som igjen kan reinvesteres året etter. Dette kan være en enkel og smart strategi for deg som investerer langsiktig i aksjer.
På denne siden har vi samlet nyttig informasjon om utbytteinvesteringer og strategier. Du kan når som helst finne frem til utbytteaksjer i våre aksjelister ved å sortere på utbytte.
Merk at dette er ment som inspirasjon og ikke må anses som investeringsanbefalinger.
Lær mer om utbyttestrategier.
Få oversikt over utbytteutbetalinger og ex-datoer.
Finn informasjon og inspirasjon til å bli en bedre utbytteinvestor.
Lær mer om utbytte.
Utbytte er en andel av overskuddet selskapet utbetaler til sine aksjonærer. I denne videoen gir investeringsøkonom Mads Johannesen en grunnleggende forklaring på hva utbytteaksjer er. Du får også vite hvilke faktorer man bør se på når man bygger en utbytteportefølje:
Stabiliteten i bransjen.
Selskapets finansielle posisjon.
Selskapets utbyttehistorikk.

Stabile norske utbytteaksjer.
Selskaper som over tid har delt ut jevnt utbytte.
Nyheter og kunnskap.
Lær mer om utbytte og investeringsstrategier.

Hva er utbytteaksjer?
I dette innlegget på børsskolen går vi nærmere inn på hva utbytte faktisk er. Du får også vite mer om begreper relatert til utbytte, og hvor du finner informasjon om hvert enkelt selskap sin utbyttepolitikk.

Langsiktig sparing i utbytteaksjer.
Dette er et gjesteinnlegg hvor du får innblikk i investeringsstrategien til en bruker fra Shareville. Alle har sine grunner til å velge investeringsstrategi, her vil jeg fortelle litt om mine erfaringer som utbytteentusiast.

Utbytteaksjer som en del av strategien.
Utbytte er en andel av overskuddet i selskapet som utbetales til en medeier/aksjonær. Det gjør at du som satser på utbytteaksjer må tenke litt annerledes enn andre. Her ser vi på hva som kjennetegner en utbytteinvestor.

Utbyttefond - lavere risiko, samme avkastning.
Er du ute etter en investering som normalt gir mindre svingninger enn aksjemarkedet for øvrig, men like god avkastning? Da kan utbytteaksjer, utbyttefond eller utbytte-ETFer være aktuelt.

Nå har utbyttene begynt å komme!
Det er gjerne om våren det utbetales utbytter, selv om flere selskaper har gått over til halvårlige eller kvartalsvise utbytter. Mange aksjonærer, inklusiv aksjefondene, kommer til å reinvestere de mottatte utbyttene.

Mer inspirasjon.
Har du lyst til å lære mer? På Nordnetbloggen kan du til enhver tid følge med på oppdaterte innlegg og inspirasjon relatert til utbytteperioden.
Utbytteaksjer i verden.

Amerikanske aksjer.

Svenske aksjer.

Danske aksjer.

Tyske aksjer.

Canadiske aksjer.

Finske aksjer.
Utbyttefond.
Podcast.
I disse episodene av #pengepodden diskuteres utbytte som investeringsstrategi, og hvordan du kan sette sammen en robust utbytteportefølje av stabile selskaper. Truls Haugen, forvalter i Landkreditt Utbytte, understreker at strategien går ut på å investere i selskaper med en stabil fri kontantstrøm som gjør de i stand til å betale ut utbytter over tid.
Utbytteaksjer og utbyttefond (mars 2023)
Attraktive utbytteaksjer på Oslo Børs (april 2022)
Slik lager du en robust utbytteportefølje (januar 2020)

Ofte stilte spørsmål.
Dette må du vite om risiko og avkastning.
Dette er ikke og skal ikke tolkes som en investeringsanbefaling eller anmodning om å tegne, kjøpe eller selge verdipapirer. Når du tar en investeringsbeslutning må du basere den på din egen vurdering og ta hensyn til dine mål og din økonomiske situasjon. Det er alltid risiko forbundet med investeringer i finansielle verdipapirer. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning.