Gå til hovedinnholdEgen pensjonskonto

Få kontroll over pensjonen din.

Nå kan du gjøre det viktigste valget for pensjonssparingen din. Egen pensjonskonto (EPK) er et pensjonsprodukt tilbudt av Nordnet Livsforsikring AS. Med egen pensjonskonto får du som jobber i privat sektor velge hvor og hvordan du vil forvalte pensjons­sparingen din. Dette gjelder både nåværende og tidligere oppspart pensjon fra arbeidsgiver.

Bedre oversikt og større valgfrihet er bare to av fordelene du får med den nye kontotypen. Vi legger til rette for at dine pensjonspenger skal kunne vokse mest mulig. Enten du ønsker å velge hva du skal investere i helt selv: blant over 800 fond og 1000 ETFer, eller vil benytte deg av vår alderstilpassede spareprofil, som gradvis reduserer aksjeandelen i porteføljen når du nærmer deg pensjonsalder.

Opprett pensjonskonto

Slik gjør du det:

 1. 1

  Opprett pensjonskonto og start flytteprosessen.

 2. 2

  status på flyttingen når du er innlogget.

 3. 3

  Se at pengene dine investeres automatisk i tråd med valgene dine.

Hvis du vil kan du sette opp en egen spareavtale der du velger fond selv. Dette kan du endre etter at punkt 1 er gjennomført.

Fordeler med pensjonskonto hos Nordnet.

 • Norges største utvalg av fond og ETFer:
  Velg mellom over 800 fond og 1000 ETFer.

 • Alderstilpasset spareprofil:
  Nordnet alderstilpasset pensjon er en enkel løsning for deg som vil slippe å velge fond selv. Du får en litt høyere aksjeandel og en litt senere nedtrapping sammenlignet med de fleste andre leverandører, som gir en høyere forventet avkastning.

 • Brukervennlig mobilapp:
  Få full oversikt over pengene du skal leve av i fremtiden, uansett hvor du er.

Thumbnail Image

Hva er egen pensjonskonto?

Thumbnail Image

Er du fortsatt usikker på hva egen pensjonskonto er, og hvorvidt du påvirkes av denne pensjonsnyheten? I videoen forklarer vår spareøkonom mer om den nye ordningen, og hvilke muligheter du får ved å velge Nordnet som din pensjonsleverandør.

Derfor flytter jeg pensjonen min til Nordnet.


Carl Henrik Bjurstrøm (45) klør i fingrene etter å forvalte pensjonen sin selv. Han vil derfor flytte innskuddspensjonen sin til Nordnet, der han allerede har resten av sine investeringer.

e

100 % aksjeandel i din langsiktige sparing.


Nordnet alderstilpasset pensjon har 100 % aksjeandel frem til 55 år. Det er markedets mest offensive pensjonsprofil. I dette innlegget forklarer vi hvorfor vi har valgt en høyere aksjeandel og lenger nedtrappingsperiode enn konkurrentene.

Nye valgmuligheter med pensjonskonto.

Thumbnail Image

I denne sendingen får du en gjennomgang av det viktigste du må vite om egen pensjonskonto. Hva betyr egentlig egen pensjonskonto for deg? ...og hvorfor skal du velge Nordnet som pensjonsleverandør?


Hvem gjelder egen pensjonskonto for?

Alle arbeidstakere i privat sektor med innskuddspensjonsavtale betalt av arbeidsgiver får egen pensjonskonto.

Har du jobbet i privat sektor tidligere har du mest sannsynlig et pensjonskapitalbevis fra dette arbeidsforholdet. Hvis du ikke reserverte pensjonskapitalbeviset ditt før 1. mai 2021, er dette nå samlet på egen pensjonskonto der du har innskuddspensjonen din i dag.

Egen pensjonskonto omfatter ikke ytelsespensjon, fripoliser, IPS og annen privat pensjonssparing. Dersom du jobber i kommune, stat eller er pensjonist i dag, blir du ikke berørt av egen pensjonskonto.

Ofte stilte spørsmål.

Flytting av egen pensjonskonto.

Investeringer på egen pensjonskonto.

Egenskapene til egen pensjonskonto.

Generelt om pensjonskonto hos Nordnet.

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Husk at historisk og simulert historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, verdipapirets risiko samt kostnader ved forvaltning.

Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Dersom du investerer i fond bør du før du investerer lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på instrumentsiden til fondet.