Gå til hovedinnhold

Spare i fond.

Se pengene dine vokse - kom i gang med fondssparingen.

Tips og inspirasjon til å finne riktig fond å spare i.

Du trenger du ikke være en ekspert for å bli med på verdiskapningen som skjer i verden. Å spare i fond kan gi deg god avkastning på sparepengene dine. Det finnes fond for alle behov, og vi har verktøy som kan hjelpe deg å velge fondet som passer akkurat din sparing. Ved å spare i fond kan du oppnå bedre forventet avkastning enn bankrenten.

Hos Nordnet finner du Norges største fondstilbud, slik at du kan plukke akkurat de godbitene du vil ha. Velg mellom verdens mest kjente forvaltere og spennende nykommere. Bruk verktøyene våre for å velge riktig fond for deg. Kom i gang med fondssparingen i dag.

Til fondsinspirasjon

Vi tilbyr over 800 fond fra forvaltere over hele verden, og nesten alle disse er helt uten kjøp- og salgsavgifter. I tillegg tilbyr vi egne Nordnet indeksfond for eksponering mot Norden, Europa, USA, Emerging Markets og hele verden.

  • Velg mellom over 800 fond.

  • Verktøy som hjelper deg å velge.

  • Kjøp og selg gratis.


Hjelp til å velge fond. Kom i gang med sparing i fond.

Finn frem til det rette fondet.

I fondslistene våre har vi lagt til rette for at du skal kunne filtrere deg frem til akkurat det fondet som passer for deg og din investeringsportefølje.

Hent fondsinspirasjon.

Vi har samlet inspirasjon som gjør det enklere å finne hvilke fond du skal investere i. Filtrer frem fond med bærekraftsklassifisering, Nordnets egne indeksfond eller basert på avgifter.

Fondstyper

Aksjefond.

Aksjefond er den fondstypen som gir deg mulighet for høyest avkastning. Til gjengjeld må du tåle at sparepengene kan svinge i verdi. I løpet av spareperioden vil du oppleve både oppturer og nedturer, men over tid er oppturene flere enn nedturene. Best avkastning får du derfor om du er langsiktig.

Aksjefond skal ha minst 80 % av fondet investert i aksjemarkedet. Anbefalt investeringshorisont er minimum fem år.

Er du usikker på om du skal spare i fond eller aksjer?

Kombinasjonsfond.

Kombinasjonsfond investerer i renter og aksjer. Verdisvingningene og den forventede avkastningen vil derfor være lavere enn aksjefond, men høyere rentefond. Forvalteren av kombinasjonsfond ønsker å oppnå den perfekte fordelingen mellom risikoen i aksjemarkedet og tryggheten i rentemarkedet.

Rentefond.

Et rentefond investerer i verdipapirer som gir en fast rente. Rentefond har normalt sett mindre verdisvingninger enn kombinasjonsfond. Nordnet tilbyr et bredt spekter av ulike rentefond som pengemarkedsfond, obligasjonsfond og selskapsobligasjonsfond.

Her kan du lære mer om hvordan fond er satt sammen, de ulike fondstypene og hvordan du kan redusere risikoen i porteføljen din: Nordnet Academy - Lær mer om fondssparing.

Fondslister
NO_Marked-Fond-Fondtyper-1400x1700.jpeg

Spareavtale i fond.


Spar i fond på autopilot.

Med en fast spareavtale er du sikker på at du opprettholder sparingen din og øker investeringene dine jevnt. I tillegg reduserer du risikoen for å investere på et dårlig tidspunkt siden du kjøper med jevne mellomrom, altså litt når det er billig, og litt når det er dyrt. Start månedlig sparing når du er logget inn på kontoen din.

Start månedlig sparing

Fordeler med spareavtale:

  • Mindre risiko for dårlig timing.
    Ved å opprette en spareavtale sparer du faste summer til fast tidspunkt hver måned. Ettersom fondsandelene kjøpes månedlig, reduseres risikoen for å kjøpe på et spesielt ulønnsomt tidspunkt. Du kjøper litt når det er billig og litt når det er dyrt. På den måten oppnår du en fin gjennomsnittskurs over tid.

  • Du kjøper også når det er billig.
    Psykologisk sett kan det være vanskelig å kjøpe etter et kraftig kursfall, men akkurat når kursen har falt, får du flere fondsandeler for samme sum fordi hver andel koster mindre. Når børsen senere snur oppover igjen, har du flere andeler som øker i verdi. Gjennom å ha en spareavtale, drar du nytte av svingningene på børsen og kan faktisk tjene på at børsen svinger fra tid til annen.


Fondsforvaltere.

Norske og utenlandske forvaltere.

På Nordnet kan du spare i fond fra en rekke anerkjente norske og utenlandske forvaltere. Vi er stadig i kontakt med nye forvaltere og utvalget av fond og forvaltere vurderes fortløpende. Vårt mål er at valgfriheten din blir størst mulig og at du skal finne de fondene du ønsker å spare i hos oss. På fondstorget kan du søke blant alle fond tilgjengelig på Nordnet.

Til fondsinspirasjon

Gavekort.

Gavekort hos Nordnet.

Leter du etter den perfekte gaven til barnedåp, fødselsdag, konfirmasjon eller en du er glad i? Velg et av gavekortene og gi et valgfritt beløp som kan investeres hos Nordnet.

Til gavekort