I dag, 18. januar, er den amerikanske børsen steng på grunn av Martin Luther King Jr. Day. Øvrige markeder har åpent som normalt. Her kan du se børsens åpningstider, samt hvilke dager som har avvikende åpningstider i 2021. 
Etter det planlagte vedlikeholdsarbeidet i helgen opplever enkelte kunder problemer ved å se beholdning i appen. Dette kan løses ved å reinstallere appen. 

Pensjonskapitalbevis.

Samle din tidligere oppsparte pensjon.

Du har mest sannsynlig ett eller flere pensjonskapitalbevis hvis du har jobbet i en privat bedrift. Ved å samle disse får du bedre oversikt, i tillegg til potensielt lavere kostnader og dermed mer i pensjon.

Vi hjelper deg å samle pensjonskapitalbevisene dine på ett sted i dag. Helt gratis. Hos oss får du også tilgang til et av Norges største fondsutvalg, inklusive handel i over 1000 ETFer.

Pensjonskapitalbevis hos Nordnet:

 • Gratis å flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet.
  Vi tar ingen gebyr for å flytte pensjonskapitalbevisene dine til oss. Legg merke til at din nåværende leverandør kan ta en flyttekostnad.
 • Ingen administrasjonsgebyr.
  Du betaler ingen administrasjonsgebyrer for å ha pensjonskapitalbevisene dine hos Nordnet. (du belastes kun en plattformavgift)
 • Ett av Norges største fondsutvalg.
  Du kan investere pensjonspengene i fondene du selv ønsker, eller få hjelp av våre digitale rådgivingstjenester.

Få oversikt over din oppsparte pensjon.


Det er viktig at pensjonspengene dine vokser i verdi, og ikke blir spist opp av høye kostnader. Ifølge Finansportalen.no er det selskaper som tar inntil 4,7 % i årlig administrasjonsgebyr for små avtaler. Hos Nordnet er administrasjonsgebyret 0 %.

Pensjonskapitalbevis hos Nordnet.

Flytter du pensjonskapitalbevisene dine til Nordnet kan du spare i alle fondene som er tilgjengelig på Nordnet-plattformen. Du kan også når som helst selv endre sammensetningen av fondsporteføljen din. Du kan velge mellom over 800 fond fra en rekke norske og utenlandske fondsforvaltere. Ønsker du hjelp til å finne fond så kan du prøve fondsrådgiveren.

Det koster ingenting å opprette konto for pensjonskapitalbevis hos Nordnet. Du betaler kun forvaltningshonorar og plattformavgift for fondene du eier, eller kurtasje om du handler ETFer.

 • 0,- i administrasjonsgebyr
 • 0,- for kjøp og salg i flere hundre fond

Mer valgfrihet med egen pensjonskonto.

Ny pensjonskonto tilgjenglig fra februar 2021.

Fra februar 2021 får du muligheten til å ta et aktivt valg om du ønsker å slå sammen pensjonskapitalbevisene dine med den aktive innskuddspensjonen arbeidsgiveren din har i dag. Eller ikke. Med egen pensjonskonto bestemmer du selv over pensjonspengene tidligere eller nåværende arbeidsgiver har spart opp for deg.

Egen pensjonskonto gjelder for deg:

 • Hvis du allerede har et pensjonskapitalbevis og har en aktiv innskuddspensjonsordning med nåværende arbeidsgiver i privat sektor.
 • Hvis du har en aktiv innskuddspensjonsordning med nåværende arbeidsgiver i privat sektor.

Ofte stilte spørsmål om pensjonskapitalbevis.

Et pensjonskapitalbevis er oppspart pensjon fra et tidligere arbeidsforhold, eller en IPS-ordning (Individuell Pensjonssparing) etablert før 1. november 2017. Dette er sparepenger du skal leve av når du blir pensjonist.

Er du usikker på om du har et pensjonskapitalbevis? Da kan du logge deg inn på norskpensjon.nolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu for å få full oversikt over pensjonsavtalene dine.

Et pensjonskapitalbevis er ikke det samme som en fripolise. En fripolise er pensjon fra en tidligere arbeidsgiver, men den stammer fra en ytelsespensjon som er en tjenestepensjonsordning hvor pensjonen skal utgjøre en bestemt prosent av sluttlønnen din. Fripoliser gir en garantert avkastning og kan ikke flyttes mellom pensjonsleverandører.

Nei, du kan kun flytte pensjonskaptialbevis og forvalte de oppsparte pensjonspengene.

Det er ingen formueskatt på pensjonskapitalbevis, og ingen skatt på avkastningen før utbetalingene starter. Utbetalt beløp beskattes som pensjonsinntekt.

Utbetaling fra pensjonskapitalen kan tidligst starte fra 62 år. Utbetaling må minimum skje over 10 år, og frem til fylte 77 år. Det kan fritt avtales en lengre utbetalingsperiode ut over dette.

NB: Små avtaler kan ha kortere utbetalingsperiode. Det er nemlig en regel om at årlig utbetaling skal være minimum 20 prosent av folketrygdens grunnbeløp (G).

Alle verdipapirfond som finnes tilgjengelig på nordnet.no og over 1000 ETFer (men ikke ETFer notert i USA og Canada).