Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Episodene legges ut hver torsdag på vår YouTube-kanal.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Se de siste episodene av markedspuls her.

23. juni - Global økonomi, oljemarkedet & Aker i ukens aksje.

Til tross for en "V-utvikling" i verdens aksjemarkeder henger ikke makroøkonomien helt med. Denne utviklingen er noe Mads og Roger diskuterer innledningsvis i denne ukens sending. Videre får du høre mer om utvklingen i oljemarkedet, før det blir snakk om Aker i ukens aksje.

15. juni - Smittefrykt, norsk laks og fokus på H&M.

Du får høre mer om hvordan aksjemarkedene takler signalene om en ny smittebølge i denne ukens Markedspuls. Det blir også fokus på hvordan den norske laksesektoren rammes av krisen. I siste del tar Mads og Roger for seg Hennes&Mauritz i ukens aksje.

8. juni - Aksjemarkeder i fyr og flamme & Amazon i ukens aksje.

Roger og Mads tar en prat om den V-formede markedsutviklingen vi har sett. De kommenterer samtidig makrobildet, og hvordan status er på verdens børser akkurat nå. I siste del av sendingen får du høre mer om det amerikanske gigantselskapet Amazon.

3. juni - Tall fra USA, status i oljemarkedet & analyse av Carnival

I første del ser Roger og Mads på tallene som kommer inn fra USA, hvor de blant annet sammenligner analytikernes estimater med de faktiske tallene som er presentert. I del to får du en oppdatering på status i oljemarkedet og oljeservicesektoren. I siste del av sendingen får du høre mer om cruisselskapet Carnival Corp.

25. mai - Emisjoner, geopolitiske spenninger & VISA i ukens aksje.

Du får høre mer om emisjonene som har preget nyhetsbildet på børsen den siste tiden. Da trekkes blant annet NAS, XXL, Kongsberg Automotive og Borr Driling frem. Videre blir det også snakk om det geopolitiske bildet - fokus på Hong Kong/Kina-situasjonen. I siste del av sendingen tar de for seg Visa i ukens aksje.

18. mai - Jerome Powell, Norwegian & analyse av NRS.

Innledningsvis får du høre mer om uttalelsene fra den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell. Videre blir det snakk om utviklingen i oljeprisen, samt Norwegians emisjonsaksjer som er på vei ut markedet. Avslutningsvis i ukens episode er det Norway Royal Salmon (NRS) som står i fokus.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu
De er også tilgjengelige på Shareville: Madslenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Rogerlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

 • Oslo Børs: Nedgang i vente. Negativ stemning i USA og Asia. Smittetallene fortsetter å stige

  Nok en gang var det de største selskapene som utmerket på Wall Street - Apple (+0,3%), Microsoft (+0,7%%), Amazon (+3,3%) og Alphabet (+1%). De fleste...

  → Les innlegget
 • Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Ny børsopptur i Kina. Nasdaq i ny all-time high. Resultatsesongen sparkes i gang her hjemme

  Nasdaq indeksen (+1,4%) steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av gigantselskapene Apple (+2,7%) og Amazon (+3,5%). De to nevnte selskapene...

  → Les innlegget
 • Oslo Børs: Nedgang i vente etter gevinstsikring på Wall Street tirsdag kveld. Børsene i Kina videre opp

  Mandagens oppgang ble mer eller mindre visket ut tirsdag. Vinner -og taperlistene ble også snudd opp ned fra en dag til en annen. Når det er sagt, de...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.