Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Episodene legges ut hver torsdag på vår YouTube-kanal.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Se de siste episodene av markedspuls her.

3. juni - Tall fra USA, status i oljemarkedet & analyse av Carnival

I første del ser Roger og Mads på tallene som kommer inn fra USA, hvor de blant annet sammenligner analytikernes estimater med de faktiske tallene som er presentert. I del to får du en oppdatering på status i oljemarkedet og oljeservicesektoren. I siste del av sendingen får du høre mer om cruisselskapet Carnival Corp.

25. mai - Emisjoner, geopolitiske spenninger & VISA i ukens aksje.

Du får høre mer om emisjonene som har preget nyhetsbildet på børsen den siste tiden. Da trekkes blant annet NAS, XXL, Kongsberg Automotive og Borr Driling frem. Videre blir det også snakk om det geopolitiske bildet - fokus på Hong Kong/Kina-situasjonen. I siste del av sendingen tar de for seg Visa i ukens aksje.

18. mai - Jerome Powell, Norwegian & analyse av NRS.

Innledningsvis får du høre mer om uttalelsene fra den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell. Videre blir det snakk om utviklingen i oljeprisen, samt Norwegians emisjonsaksjer som er på vei ut markedet. Avslutningsvis i ukens episode er det Norway Royal Salmon (NRS) som står i fokus.

14. mai - Kvartalstall, oppussing & Lerøy i ukens aksje.

Roger og Mads tar for seg status i markedet. Det blir selvfølgelig prat om covid 19-situasjonen og utsiktene fremover for børsen. Videre så tar de for seg de fem største selskapene på Oslo Børs, som nylig har kommet med tall. Avslutningsvis i episoden blir det fullt fokus på Lerøy i ukens aksje.

4. mai - Norwegian-dramaet & fokus på Berkshire Hathaway.

Roger og Mads dedikerer mye tid til å snakke om et av Rogers favorittselskaper, nemlig Berkshire Hathaway. Hans store forbilder, Warren Buffett og Charlie Munger, og deres filosofier, blir også omtalt. Utover dette blir det selvfølgelig snakk om dramaet som har utspilt seg i Norwegian, samt kvartalstall fra en rekke selskaper.

27. april - Resultatrush, Kværner i fokus, status i Norwegian & Europris i ukens aksje.

Det blir fokus på resultatsesongen som er i gang, og snakk om Kværner som har permittert 225 ansatte. De tar også for seg status i Norwegian, som har foreslått å gjøre om 4,15 milliarder kroner i obligasjonsgjeld til aksjer. Helt til slutt tar Roger og Mads for seg Europris i ukens aksje.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu
De er også tilgjengelige på Shareville: Madslenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Rogerlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

 • Kommentar: Oslo Børs dundret videre onsdag

  I likhet med gårsdagen, var det olje -og industri aksjene som dro mesteparten av lasset. Selskaper som Equinor, Aker BP og Norsk Hydro steg hhv 2,9,...

  → Les innlegget
 • Oslo Børs: Oppgang i vente. Oljeprisen over 40 dollar per fat. Høyeste nivå på tre måneder.

  Den positive stemningen fra USA smittet over på børsene i Asia i natt. Mange investorer tror det verste er bak oss hva angår Covid-19 pandemien....

  → Les innlegget
 • Kommentar: Rally på Oslo Børs tirsdag. Covid-19 optimisme overskygget alt annet

  Optimismen rådet blant investorene tirsdag. Mens de tunge sektorene (Energi, sjømat og finans) dro lasset, stod forsyning og industri aksjene...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.