Gå til hovedinnhold

Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Nye epiosder legges ut på tirsdager.

Se de siste episodene av markedspuls her.

29. nov - Virusfrykt og utviklingen i markedet fremover.

Det blir fokus på den siste tidens turbulens på børsene i ukens sending. Roger og Mads tar blant annet for seg oljeprisen, fallet på børsene og den nye virusvarianten. I tillegg diskuteres Frontline som kom med tall denne uken og hvordan denne bransjen vil utvikle seg fremover. Avslutningsvis går Roger og Mads gjennom de største posisjonene blant våre kunder og hvordan de forskjellige selskapene har gjort det så langt i år.

22. nov - Oljeboom, prising av Oslo Børs & emisjonsnyheter.

Olje er i fokus, tilbud og etterspørsels-dynamikken i markedet diskuteres, samt hvordan Kina og USA potensielt kan tappe av deres oljereserver. Du får også høre mer om hvordan prisingen på verdens børser ser ut, samt en simulering av utviklingen til Oslo Børs frem mot 2025. Avslutningsvis blir det snakk om emisjonsnyheter, og hvordan markedet takler det når disse meldingene kommer inn før børsen har åpnet.

16. nov - Elon Musk, råvare-boom og tall fra Apple og Snapchat.

Roger og Mads er på plass i studio for å oppsummere den siste tidens hendelser i markedet. Du får høre mer om råvare-boomen som preger verdens markeder og inflasjonsforventningene fremover. Det blir også fokus på enkelt-case fra USA, deriblant Snapchat og Apple. Avslutningsvis kommenterer Mads og Roger Elon Musk sin twitter tirade, og nylig nedsalg i Tesla som tilsvarer markedsverdien til Storebrand.

8. nov - Gode 3. kvartalstall og fokus på sentralbankenes rentesetting.

Mads er tilbake fra golfferie og gutta er igjen klare for en Markedspuls. I ukens episode snakker Roger og Mads om kvartalstallene som er levert, både i USA og Norge og at man kan konkludere med at disse var gode. I episoden tar de for seg enkeltselskaper og går litt mer i dybden på de aktuelle, både amerikanske og norske. Avslutningsvis blir det fokus på sentralbankene, og rentesettingen fremover.

30. okt - Bonusepisode: Investeringsmuligheter i Norden.

Roger Berntsen og vår svenske kollega Alexander Gustafsson tar for seg investeringsmuligheter i Norden i denne kvartalsvise nordiske oppdateringen. Du får høre mer om hvordan du som investor kan nyttiggjøre deg av sektorsammensetingen i de nordiske markedene. Du får blant annet høre mer om hvordan børsene utjevner hverandre, og hvilke trender og utviklingstrekk som skiller markedene.

18. okt - Veddemål på oljeprisen & Bergen Carbon Solutions i fokus.

Det blir mye fokus på oljemarkedet i denne ukens markedspuls. Du får blant annet høre mer om konsekvensene av en høy oljepris, hvordan oljeservice-sektoren påvirkes, og opsjonshandel i oljemarkedet. Mads og Roger toucher også innom rapporteringssesongen på et overordnet nivå. Avslutningsvis får du høre mer inngående om Bergen Carbon Solutions i ukens aksje.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsen
De er også tilgjengelige på Shareville: Mads og Roger

 • Oppgang i vente. Børsrekyl i Asia, tross kraftig fall på Wall Street. Virusfrykten er fortsatt stor

  De asiatiske børsene endte onsdagen i pluss, til tross for tirsdagens kraftige fall på Wall Street. Investorene lot seg hell ikke påvirke av svake...

  → Les innlegget
 • Nedgang i vente. Kraftig fall i Asia i natt. Den nye covid-varianten omikron, i fokus

  Børsene i Asia falt tungt i natt, dermed må investorene i Europa belage seg på nok en vanskelig dag. Den nye covid varianten omikron, er det alt...

  → Les innlegget
 • Oppgang i vente. Ingen tegn til panikk i Asia etter fredagens globale børsfall. Oljeprisen opp fire prosent.

  Børsene i Asia endte ned mandag, etter å ha falt kraftig fredag. Når det er sagt, det var få tegn til panikk blant investorene, som nok en gang...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.

Disclaimer Markedspuls.

Markedspuls skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Sendingen er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i Markedspuls. Nordnets talspersoner kan ha eierinteresse i selskapene som omtales i sendingen. Dere kan til enhver tid se økonomenes innehav på Shareville: MadsNordnet / BullBerntsen. Les mer på Nordnet.no/no/info/disclaimer