Gå til hovedinnhold

Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Nye epiosder legges ut på tirsdager.

Se de siste episodene av markedspuls her.

18. jan - Inngangen til børsåret 2022 & fyrverkeri på børs.

Etter et langt opphold er endelig Roger og Mads tilbake med Markedspuls. I årets første sending får du en liten oppsummering fra den siste måneden på verdens børser. Kort kan man si at de globale markedene har falt, men Oslo Børs har foreløpig vært et godt sted å være. I andre del snakker Roger og Mads om Nordnets nyttårsraktetter. Mads plukket ut en portefølje i midten av desember som ble avsluttet omkring 15. januar. Resultatet er 8,5% for porteføljen med 15 aksjer, mot Oslo Børs som har steget 2,8 prosent i samme periode.

13. des - Årskavalkade, buzzword, spådommer og tips til inspirasjon.

I årets siste episode har Mads og Roger stelt i stand en årskavalkade. De trekker frem en rekke interessante observasjoner de har gjort gjennom året. De tar for blant annet for seg hvor våre kunder har mest verdier, utviklingstrekk for verdens mest lønnsomme selskaper og diskuterer rike og kjente personligheter. De kommer også med noen spådommer om oljeprisen, diskuterer verdens største digitale plattformer og ser nærmere på årets "buzzword" innen finans. Avslutningsvis får du noen tips til interessante bøker, podcaster og filmer du kan se og lære av i julen.

7. des - Akers omstilling, Charlie Mungers markedssyn og kundenes favoritter.

Roger og Mads tar for seg Akers nyeste tilskudd - nemlig tidligere Oljefondsjef Yngve Slyngstad. Han er ansatt som partner i Akers kapitalforvaltningsselskap. Selskapet skal ha fokus på grønne investeringer innenfor infrastruktur og «det grønne skiftet». Rogers store idol, Charlie Munger, er også ute og forteller at markedet er «vilt overvurdert» og Roger og Mads tar for seg denne påstanden. Helt til slutt får du høre mer om noen av aksjefavorittene blant Nordnets kunder i november måned.

Se de siste episodene av Økonominyhetene her.

14. jan - Utvikling i økonomien, inflasjon og populære aksjer.

Mastercards omsetning som en proxy på økonomien, inflasjonstall og de mest populære aksjene blant Nordnets kunder er blant temaene som diskuteres i ukens sending.

17. des - Oppsummering av børsåret og årets snakkis.

Holberggrafenes oppsummering av børsåret 2021, de vanligste aksjene blant norske investorer og årets strømpriser er blant temaene som diskuteres i ukens sending.

10. des - Stigende priser, renter, og Akers verdi.

Inflasjonstall fra Norge og USA, effekten dette har for privatpersoners lommebok og utsiktene fremover er blant temaene som diskuteres i ukens sending.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsen
De er også tilgjengelige på Shareville: Mads og Roger

 • Rolig åpning i vente. Blandet i Asia i natt. Oljeprisen i fokus

  De fleste indeksene i Asia, forutenom kinesiske Shanghai CSI 300 (+0,7%), endte i rødt tirsdag. Mange investorer er engstelige for stigende renter og...

  → Les innlegget
 • Oppgang i vente. Oppløftende BNP-tall fra Kina i natt. Bankaksjer i fokus i USA

  Meldinger om sterk økonomisk vekst i Kina bidro til børsoppgang i Asia i natt. I følge offisielle tall vokste kinesisk økonomi med over 8 prosent i...

  → Les innlegget
 • Nedgang i vente. Nytt tek fall på Wall Street. Kan Oslo Børs stå imot?

  Teknologiaksjene sviktet nok en gang i USA og dro samtidig med seg Nasdaq indeksen (-2,5%) til laveste nivå så langt i år. S&P 500 (-1,4%) falt også...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.

Disclaimer Markedspuls.

Markedspuls skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Sendingen er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i Markedspuls. Nordnets talspersoner kan ha eierinteresse i selskapene som omtales i sendingen. Dere kan til enhver tid se økonomenes innehav på Shareville: MadsNordnet / BullBerntsen. Les mer på Nordnet.no/no/info/disclaimer