Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Episodene legges ut hver torsdag på vår YouTube-kanal.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Se de siste episodene av markedspuls her.

19. oktober - 3. kvartalstall & Scatec Solar i fokus.

3. kvartalstallene står for tur, og bankene i USA åpnet resultatsesongen i forrige uke. Mads og Roger diskuterer blant annet Wells Fargo, Bank of America og Goldman Sachs. I ukens aksje blir det fullt fokus på Scatec Solar og deres oppkjøp av SN Power for nærmere 11 milliarder kr.

6. oktober - Hvordan påvirkes presidentvalget av coronaviruset?

Det blir fokus på presidentvalget og coronavirusets innvirkning. Du får også høre mer om råvareutviklingen i 2020, samt fokus på Q3-estimatene for S&P-500 selskapene. I ukens aksje tar Mads og Roger for seg brennevin-produsenten, Brown Forman.

28. september - Grafspesial & høstens læringstips.

Roger og Mads kommenterer mange interessante grafer i denne episoden. Alt fra 700 års lange rentebaner, tilbakekjøp av aksjer og høyt forgjeldede selskaper blir kommentert. Du får også noen tips til hvordan du kan bruke høsten på å tilegne deg mest mulig kunnskap om børs og finans.

21. september - Verdi vs vekst & vindkraft i fokus.

Mads og Roger innleder ukens Markedspuls med å ta opp igjen tråden fra forrige ukes #pengepodden-episode hvor de tok for seg den anspente situasjonen mellom Nikola og Hindenburg. Videre så ser de nærmere på utviklingen i verdiaksjer vs vekstselskaper. Det blir også fokus på vindmøller, vindkraft, og vindindustrien som sådan.

14. september - Olje i fokus & analyse av NoFi.

Roger og Mads gjør et deep dive i oljemarkedet, og diskuterer utviklingen som skjer der. Det blir blant annet snakk om OPEC-kutt, produksjonsanslag for 2020, og tilbuds/etterspørsel-ratioen i markedet. Avslutningsvis blir det fokus på Bank Norwegian (NoFi) i ukens aksje.

8. september - Q&A med Roger og Mads.

Mads og Roger tar blant annet for seg Buffetts nedsalg i Wells Fargo, utviklingen i derivatmarkedet, og hvorvidt markedene oppfører seg rasjonelt eller ei. Du får også høre hvilke av de mindre selskapene på Oslo Børs Roger trekker frem som sine favoritter.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu
De er også tilgjengelige på Shareville: Madslenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Rogerlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

 • Oppgang i vente. Svak oppgang i USA og Asia. Norsk Hydro i fokus

  Høyere aktivitet innenfor boligmarkedet, færre førstegang søkere til arbeidsledighetstrygd, samt positive signaler om ny stimulansepakke etter valget...

  → Les innlegget
 • Nedgang i vente. Svake impulser fra USA og Asia. Nytt resultatrush på Oslo Børs

  Det internasjonale pengefondet IMF, publiserte nye svake vekstprognoser for regionen torsdag. Investorene reagerte naturlig nok negativt på meldingen....

  → Les innlegget
 • Oppgang i vente etter resultatrush på Oslo Børs

  Telenor, Storebrand, Borregaard, Kitron og Atea har alle sluppet tall før børsåpningen i dag. Det er naturlig å anta at disse selskapene vil sette...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.