Gå til hovedinnhold

Investeringskonto.


Invester i inn- og utland uten å realisere skatt.

Investeringskonto Zero (IKZ) er et forsikringsprodukt tilbudt av Nordnet Livsforsikring AS. Med IKZ får du fleksibilitet til å investere i bredt utvalg av aksjer og fond i et stort antall markeder. I tillegg kan du få ekstra inntekt på aksjebeholdningen din.

Med utsatt skatt kan du kjøpe og selge aksjer og fond uten at det utløser beskatning. Vi gjør all skatterapporteringen for deg, og det er ingen løpende avgifter på kontoen. Du betaler kun en forsikringskostnad fra 0,001 %.

Åpne investeringskonto
  • Fleksibilitet.
    Invester i et bredt utvalg av aksjer, aksje- og rentefond og børsnoterte fond (ETFer).

  • Utsatt skatt.
    Betal skatt først når du tar pengene ut av kontoen din.

  • Ekstra inntekt.
    Du kan få en ekstra inntekt på den norske aksjebeholdningen din i form av en rente.

Fordeler med investeringskonto.

Invester i inn- og utland med stort utvalg


Du kan handle både børsnoterte aksjer og fond, inkludert rentefond og kombinasjonsfond. I tillegg kan du velge blant et stort utvalg børsnoterte fond (ETFer). Kontoen gir deg fleksibiliteten til å handle på de fleste markedene som Nordnet tilbyr, også utenfor EU/EØS. Du kan med andre ord handle amerikanske verdipapir på investeringskonto.

Ekstra inntekt på aksjer


Du kan få ekstra inntekt på nordiske, amerikanske og canadiske aksjer på en investeringskonto. Enkelt forklart så kan aksjene dine lånes ut til store institusjonelle investorer, som igjen kan gi deg en inntekt i form av en rente. Du kan selvfølgelig selge, kjøpe eller beholde aksjene på kontoen akkurat som du vil.

Utsatt skatt på gevinst


Du kan selge verdipapirer, få renteinntekter og utbytte, uten at det utløser skatt eller fradrag. Det er kun når du tar pengene ut av kontoen at gevinst og tap blir beskattet. Dette innebærer at du vil få utsatt skatt på gevinst, men også utsatt rett til fradrag ved tap. Uttak fra kontoen er ferdig utfylt i skattemeldingen. Du trenger med andre ord bare undersøke at alt stemmer.

Belåning på investeringskonto


For å øke eksponeringen din kan du belåne innehavene du har på en investeringskonto.

En konto som dekker mange behov.

Investeringskonto er en allsidig kontotype og dekker mange behov - enten du vil investerere, trade eller spare langsiktig. Nedenfor finner du noen eksempler.

Investeringskonto teaser

Langsiktig sparing.

Sparer du langsiktig, eksempelvis til pensjon, kan det være en fordel å kunne gjøre endringer på porteføljen slik du ønsker, samtidig som du slipper å skatte av gevinsten underveis. Du har fleksibilitet i hvor og hva du kan investere i, og har i tillegg muligheten til å få ekstra inntekt på aksjene du eier.

NO_Kontoer-Investeringskonto_02-770x325.jpeg

Kortsiktig trading.

Investeringskonto kan være et bra supplement til deg som trader. I tillegg til fordelene med stort investeringsunivers og utsatt skatt, kan du også søke om belåning på investeringskonto.

Kampanjer-WomensDay-Child.jpg

Sparing til barn.

Du kan spare til barn ved å åpne en egen investeringskonto for dette formålet. Fleksibilitet og utsatt skatt gjør at kontoen passer bra for langsiktig sparing til barn.

Dette må du vite om investeringskonto.

Relatert.

Tommy Dilling

Har du enda ikke fått øynene opp for investeringskonto?

I et intervju med Nordnet Livsforsikrings daglige leder, Tommy Dilling, blir du bedre kjent med mulighetene som finnes i investeringskonto for deg som kunde.

Section_Sparer_Modellportefolje2.jpg

Ekstra inntekt på utlån av aksjer.

Hvert kvartal får investeringskonto-kunder en renteutbetaling hvis deres norske aksjer har blitt lånt ut. Se hvilke aksjer som har gitt størst renteinntekt ved forrige utbetaling.

770x460-Abacus-gray.jpg

Slik fungerer belåning på investeringskonto.

Å låne penger for å investere mer, øker risikoen. Både oppsiden og nedsiden blir større. Her får du vite mer om hvordan belåningen fungerer, samt litt om hvordan Nordnet-kundene bruker belåning i sin investeringsstrategi.

Ofte stilte spørsmål.