Gå til hovedinnhold

Nå har utbyttene begynt å komme!

Det er gjerne om våren det utbetales utbytter selv om flere selskaper har gått over til halvårlige eller kvartalsvise utbytter. Mange aksjonærer, inklusiv aksjefondene, kommer til å reinvestere de mottatte utbyttene, noe som i denne perioden normalt skaper noe ekstra etterspørsel etter aksjer.

Det er ikke slik at selskaper som betaler utbytte er mer verdt enn andre selskaper. I Landkreditt Forvaltning tror vi at utbytte virker disiplinerende for selskapets ledelse og styre, ved at de må forholde seg til at det skal genereres en kontantstrøm som delvis skal deles ut til aksjonærene. I tillegg ser vi gjerne at det kjøpes tilbake egne aksjer, foretas investeringer eller at selskapene reduserer gjeld. Ofte vil vi se en kombinasjon av disse måtene å disponere overskuddet i selskapene.

Utbyttefondene i Landkreditt forvaltning har fokus på selskaper med stabile marginer og positiv kontantstrøm. Selskaper som gjerne tjener penger både i oppgangstider og i nedgangstider. Disse selskapene har ofte kapasitet til å betale stabile utbytter. Det er ikke høyest mulig utbytte som gjelder, men mest mulig stabile utbytter, gjerne voksende hvert år. Utbyttene skal også være forutsigbare, noe som innebærer at selskapene må ha en uttalt utbyttepolitikk. Dette innebærer at aksjonærene vet det vil bli utbetalt utbytte, så sant selskapet leverer overskudd. Ofte er det kommunisert hvor stor andel av overskuddet som blir utbetalt som utbytte, for eksempel mellom 40-60 prosent, eller at utbyttene skal vokse hvert år.

I vår forvaltning er vi langsiktige, vi bruker mye av tiden på å identifisere solide selskaper som har de ovennevnte egenskaper, samt å konstruere så gode porteføljer som mulig for våre andelseiere. Våre to fond Landkreditt Utbytte og Landkreditt Norden Utbytte passer for investorer som ønsker å investere i solide utbyttebetalende selskaper med en stor grad av forutsigbarhet.

Se porteføljeforvalter Truls Haugen snakke om utbytteaksjer, utbyttefond og forvaltningsfilosofi i pengepodden:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer