Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Utbytteaksjer og utbyttefond

Bjørn Erik har besøk av forvalter i aksjefondet Landkreditt Utbytte, Truls Haugen.Tema er utbyttestrategier og utbytteaksjer på Oslo Børs.

Truls har jobbet 25 år i Odin Forvaltning. I november tok han over som forvalter i det norske aksjefondet Landkreditt Utbytte. Episoden kan også ses som video på Nordnet sin YouTube-kanal.

Utbyttestrategier

(fra 06:05) Det er utbyttesesong på Oslo Børs, og mange av våre kunder har en investeringsstrategi som fokuserer på utbytteaksjer. En av de mest populære diskusjonsgruppene på Shareville heter faktisk ”Utbytteaksjer for langsiktig sparing”, forteller Bjørn Erik.

Truls starter med å snakke om sin favorittfoil, som viser hvordan totalavkastningen til eierne av en aksje fremkommer, som er en funksjon av inntjeningsvekst, utbytte og endring i verdsettelses-multippel. Han forteller også hva som er så tiltrekkende med selskaper som gir utbytter. Samtidig understreker han at det ikke er slik at jo høyere utbyttet er, jo bedre. Det viktigste er at selskapet har en stabil fri kontantstrøm som gjør det i stand til å betale ut utbytter over tid.

Landkreditt Utbytte – portefølje

(fra 27:50) I del 2 forteller Truls om investeringsstrategien til Landkreditt Utbytte, og hvilke selskaper fondet har investert i. Fondet investerer i selskaper med sterke markedsposisjoner, god inntjeningsevne og solid finansiering – og som gir et stabilt utbytte.

Sektorfordelingen blir diskutert. I overkant av 50 prosent er investert i finanssektoren (bank og forsikring). Defensivt konsum utgjør 16 prosent. Truls forteller at han har tatt inn Bouvet og Aker som nye selskaper i porteføljen etter han overtok.

Porteføljen i fondet gir i år et utbytte på 5,3 prosent. Elmera (tidligere Fjordkraft) er aksjen med høyest utbytte i fondet, med ca 11 %. Bjørn Erik lurer på hvorfor Truls har en taperaksje som Elmera, med dårlig omdømme og blodrød kursutvikling i porteføljen.

Bjørn Erik avslutningsvis omTrulshar noen tips å komme med når det kommer til reinvestering av utbytte for småinvestorer.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer