Gå til hovedinnhold

This is your wake up call

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Selv om vi allerede er godt inn i 2015, benytter vi årets første grafpakke til å oppsummere fjorårets til dels dramatiske begivenheter. 

Her hjemme stjeler oljepriskollapsen alle overskrifter.  Ikke så rart når vi ser på utslagene i både aksje-, rente- og valutamarkedet.  Det store spørsmålet ved inngangen til det nye året er hvilke implikasjoner dagens lave oljepris får på norsk økonomi.  Etter et tiår med eventyrlig vekst i både oljenæringen, norsk økonomi og lønnsnivå, ble 2014 en skikkelig «wake up call». Paradokset er at alt som er vondt og vanskelig for de oljeproduserende landene, som Norge, faktisk er en kraftig vitamininnsprøyting for resten av verden.  Dagens oljepris reduserer faktisk verdens «oljeregning» med et nordisk BNP. Og hvem skulle forresten trodd at Oslo Børs i et år med halvering av oljeprisen, ville gi en avkastning på +5%. Godt nytt år!

Se Holberggrafene

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer