Gå til hovedinnhold

Meta i fokus etter skuffende Q1 rapport

Svakere “guiding” og økte kostnader skremte Meta aksjonærene i går. Resultatene for første kvartal var riktignok høyere enn ventet, men dette var ikke nok for å roe investorene.

Ansvarsfraskrivelse: Det er viktig å understreke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Hensikten er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene for å fremme forståelse og kunnskap om disse områdene. Vi tar ikke ansvar for eventuelle feil eller mangler i informasjonen som presenteres.

Morgenrapport – torsdag 25 april

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,6, 0]%.

Vår spådom som er utarbeidet av Roger Berntsen – analytiker i Nordnet, klokken 07.16 i dag, er ment for edukativt formål og baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag (historiske tall), deriblant S&P 500 futures som er ned -0,8 % siden Oslo Børs stengte onsdag, oljeprisen som er ned -0,1 % i samme periode og USDNOK som er ned -0,1 %. Kursdrivende nyheter (resultater el.) fra selskapene som inngår i Oslo Børs er ikke hensyntatt i spådommen.

Roger Berntsen har eierinteresser i følgende selskaper nevnt i denne rapporten; Tesla og ServiceNow.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,1 prosent i snitt i går.
  • Tesla Inc (12,1%), Hasbro Inc (11,9%), Westinghouse Air Brake Technologies Corp (10%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Old Dominion Freight Line Inc (-11%), Teledyne Technologies Inc (-10,9%), Fortive Corp (-5,8%), endte på bunn.

Svakere “guiding” og økte kostnader skremte Meta aksjonærene i går. Resultatene for første kvartal var riktignok høyere enn ventet, men dette var ikke nok til å kompensere for de svekkede utsiktene. Det ligger i kortene at Meta-aksjen vil tynge både Nasdaq-indeksen og S&P 500 i dag, gitt selskapets størrelse. IBM og ServiceNow falt også markant etter å ha offentliggjort sine Q1-tall etter stengetid, mens Ford steg.

Meta, IBM, ServiceNow og Ford er alle ledende aktører innen sine respektive felt. Meta, tidligere kjent som Facebook, dominerer i sosiale medier og investerer i utvidet virkelighet, mens IBM har en lang historie med innovasjon innen IT og har nylig fokusert på skyteknologi og kunstig intelligens. ServiceNow leverer automatiserte skybaserte løsninger som forbedrer forretningsprosesser, og opplever robust etterspørsel. Ford, en pioner innen bilindustrien, utforsker nye territorier med elektriske kjøretøy og autonom teknologi.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -0,4 prosent i snitt torsdag morgen.

Det er ingen drahjelp å få fra Asia i dag, ettersom de fleste børsindeksene i regionen falt i natt. For øyeblikket er det resultatsesongen som står i fokus, men viktige makroøkonomiske tall, deriblant de amerikanske PCE-tallene, forventes også å påvirke aksjemarkedene de kommende dagene.

I dag er det for øvrig en av de mest hektiske resultatdagene på de nordiske børsene. Ved å forberede seg grundig og ha en klar strategi, kan investorer navigere selv de mest hektiske resultatdagene med større trygghet og potensielt oppnå bedre resultater.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 88,16 dollar per fat.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,98 NOK; 10,87 SEK; 6,97 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster: 11,8 NOK; 11,64 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,94 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,65).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,41 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

De amerikanske oljelagertallene kom inn høyere enn forventet sist uke, ifølge ferske målinger fra EIA. EIA, er et uavhengig byrå under det amerikanske energidepartementet, som leverer data om energimarkedene, inkludert ukentlige oljelagertall. Disse tallene er essensielle for å forstå dynamikken i tilbud og etterspørsel i oljemarkedet og har direkte innvirkning på oljeprisene. En høyere enn forventet økning i oljelagrene kan indikere lavere etterspørsel eller overproduksjon, noe som ofte fører til lavere oljepriser, og omvend.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer