Gå til hovedinnhold

Renter på ny topp?

Etter det kraftige rentefallet de siste to månedene av fjoråret, har renter kommet en del opp igjen i årets to første måneder. Den største bevegelsen har så langt kommet i februar. Fond med lengre durasjon har følgelig hatt en svak start på 2024. Har investorer nå fått en ny god mulighet til å ta på mer durasjon i sine porteføljer?

Rapporteringssesongen for norske selskaper har gått mot slutten. En del av tungvekterne har møtt motvind. Igjen har kursutslagene på rapporteringsdagen vært veldig store, både i positiv og negativ forstand. Tomra steg med mer enn 30%. I motsatt ende fant vi Nordic Semiconductor som falt med mer enn 20%. Resultatene har i sum vært bra for våre norske aksjefond.

I sum var Oslo Børs ned 3,6% per 27. februar (OSEBX). Energisektoren har vært svak og Equinor har eksempelvis falt mer enn 13% sist måned og er ned nesten 20% hittil i år. I sterk kontrast har det vært fest i sjømatsektoren, der spesielt Mowi og Salmar har bidratt. Hvor er det vi nå ser størst verdi på Oslo Børs?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Leif Eriksrød prate om hva som driver markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre aksje og renteporteføljer fremover.

Under følger yield og durasjon i et utvalg av våre rentefond. * Yield er beregnet basert på forward rentekurver. Det innebærer at sammenligning på tvers av fond med ulik karakter, som eksempel løpetid eller investeringshorisont, kan være misvisende. ** Spread durasjon er kalkulert i henhold til “to worst”

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Einar Dahl
Einar Dahl
15.03.2024 15:45

Hei Tommy. Husker deg godt fra Nordnet.
Spørsmål: Hvor ligger risikoen i Hi-yield NOK rentefond i disse dager? Hvilke utviklingstrekk skal man se opp for?