Salmar og Norwegian sterke på positiv Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

03-Oct-2017

  • Oslo opp 0,5% til 788,9 poeng
  • Brent $56,1/fat
  • Norwegian Air løftes etter Monarch-konkurs
  • Salmar opp etter Berenberg-anbefaling

OSLO, 3 okt (Reuters) – Oslo Børs følger europeiske markeder opp i tidlig handel tirsdag med en sterk oljesektor og positiv utvikling i flere toneangivende selskaper.

Hovedindeksen.OSEBX er opp 0,6 prosent til 788,9 poeng etter halvannen times handel mens nordsjøoljen handles for 56,2 dollar fatet. Det er uendret fra start i London, men cirka 20 cent høyere enn ved stengetid i Oslo mandag.

Sammenlignet med fredagens sluttnotering på 57,5 dollar er imidlertid dagens pris tydelig ned.

DNB Markets forklarer i sin morgenrapport helgens oljeprisfall med “rapporter om noe økt produksjon fra OPEC gjennom september” og “opptrapping av eksportkapasiteten fra Libya”.

Sammen med en styrket dollar mener DNB at dette har lagt en demper på prisene ved innledningen av uken.

Blant de store selskapene på Oslo Børs er det foreløpig DNODNO.OL som gjør det best med en oppgang på 4,5 prosent til 10,4 kroner.

Aksjen har vært svært volatil den siste tiden på grunn av den spente politiske situasjonen i Kurdistan hvor Tyrkia har truet med å blokkere oljeeksporten.

Norwegian AirNWC.OL fikk en opptur mandag etter nyheten om at britiske Monarch Airways ble det foreløpig siste i rekken av europeiske flyselskap som ble tvunget til å kaste kortene.

Med selskaper som First Alitalia, Air Berlin og nå også Monarch ute av veien så forventer mange at konkurrenter som blant annet Norwegian vil kapre både fly, piloter og ikke minst markedsandeler.

Norwegian-aksjen er opp 3,4 prosent til 243,7 kroner så langt tirsdag.

I laksesektoren peker Salmar SALM.OL seg ut positivt etter at Berenberg tar opp dekning på selskapet med en kjøpsanbefaling og kursmål på 264 kroner.

Meglerhuset trekker frem Salmar som den eneste norske oppdretteren med en ny teknologi som materielt kan øke produksjonen på kort sikt, drevet av Ocean Farm-merdene som er antatt å kunne være i drift innen 2020.

I tillegg til å kunne øke produksjonen med rundt 12 prosent over forventningene i 2017 på 131.000 tonn, vil Ocean Farm-konseptet sørge for at Salmar forblir kostnadsledende, og 15-20 prosent lavere enn dagens produksjon i Trøndelag og Møre-og Romsdal.

Berenberg anslår at tilbudet i industrien vil vokse med en lav ensifret årlig vekstrate frem til 2020, samtidig som fremtidens etterspørsel vil forbli sterk og må møtes i form av økt havbruk (nye konsepter til havs).

Salmar stiger 3 prosent som dagen nest mest omsatte aksje til 233,5 kroner.

Seismikkselskapet PGSPGS.OL melder tirsdag morgen at det hadde en flåteutnyttelsegrad på 81 prosent i tredje kvartal, med 53 prosent i multiklient og 28 prosent i kontraktseismikk.

Til sammenligning var fordelingen 33 prosent på kontrakt og 45 prosent på multiklient i samme periode året før.

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets jekker opp sitt EBITDA-estimatet for tredje kvartal etter dagens melding.

“Multiklient-allokeringen på 53 prosent var det høyeste siden tredje kvartal 2013, og vi oppjusterer vårt EBITDA-estimat for tredje kvartal til 117 millioner dollar (fra $105 mln)”, skriver Sveen-Nilsen i en oppdatering.

PGS-aksjen løftes 0,2 prosent til 18 kroner aksjen i 10.30-tiden tirsdag.

(Reporting by Joachim Dagenborg og Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer