Oslo snur ned for tredje dag, svakt i laks

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

07-Dec-2017

  • Hovedindeks ned 0,5%
  • Brent opp $0,6 i London
  • Laks ned igjen: Exane kutter Marine Harvest

OSLO, 7 des (Reuters) – Norske aksjer snudde ned til den tredje strake dagen på rad med fall, tynget av svake lakseaksjer og en helomvending i den norske oljesektoren.

Brent Februar var ved børsslutt opp 60 cent for dagen til 61,8 dollar per fat.

På den ene siden støttes prisene av fall i USA-lagre, mens økning i bensinlagre og høyere USA-produksjon trekker andre retningen.

StatoilSTL.OL og Aker BPAKERBP.OL snur begge ned 0,7 prosent og 1,1 prosent etter å ha steget tidligere i handelen.

Sistnevnte opplyste i ettermiddagstimene om en alvorlig hendelse klokken 12.10 torsdag på Tambar-feltet på riggen Maersk Interceptor, som for tiden borer brønner på feltet.

“To personer ansatt i Maersk Drilling er skadet i hendelsen. En falt til sjø. Personen er hentet opp av en standby-båt. Det jobbes med å få brakt begge de involverte til land,” skriver selskapet i en børsmelding.

I seismikksektoren peker PGS PGS.OL og TGS TGS.OL seg ut i hver sin ende. PGS er vinner med pluss 7,1 prosent, mens TGS er taper med minus 4,8 prosent. DNB Markets tar torsdag ned anbefalingen på TGS til selg og setter kursmålet på 155 kroner.

I laksesektoren, som hadde en opptur onsdag etter at fiskeriminister Per Sandberg annonserte lavere tollsatser til Kina på frossen laks og annen sjømat, er det tilbake til hverdagen og fokus på stigende tilbud og press på priser.

Marine HarvestMHG.OL, SalmarSALM.OL, BakkafrostBAKKA.OL, GriegGSFO.OL, LerøyLSG.OL og Norway Royal SalmonNRSM.OL endte ned i sjiktet 0,4 til 3,0 prosent.

For Marine Harvest sin del, som er svakest, kutter Exane BNP Paribas til hold fra kjøp og kursmålet til 140 fra 170.

I Norway Royal Salmon bekrefter Mattilsynet tre tilfeller av ILA i Finnmark, som selskapet tidligere har varslet om.

Norwegian AirNWC.OL, som endte nær flatt onsdag etter å ha åpnet opp over fire prosent i kjølvannet av trafikktall, faller tilbake 1,2 prosent til 171,3 kroner.

Her kutter Morgan Stanley kursmålet til 160 fra 175 kroner.

I sum er hovedindeksen.OSEBX ned 0,5 prosent til 782,6 poeng, hakket svakere enn ute i Europa.

(Reporting by Ole Petter Skonnord og Henrik Stølen, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer