Oslo bredt opp etter fem strake dager med fall 

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
16-Nov-2017
 • Oslo opp til 799,1 poeng
 • Oljeprisen ned til 61,7 dollar
 • Salmar svakt ned, meglerhus justerer anbefalinger og kursmål

OSLO, 16 nov (Reuters) – Etter å ha lagt bak seg den lengste daglige tapsrekken siden juni, stiger Oslo Børs på bred front torsdag formiddag mot 800 poeng igjen.

Med unntak av enkelte oppdrettsselskaper i laksesektoren, som gikk meget sterkt onsdag, er det stort sett oppgang å spore.

Oljeaksjer som Statoil  STL.OL, DNO  DNO.OL og Aker BP  AKERBP.OLer opp 0,3 prosent, 2,5 prosent og 0,7 prosent til tross for at nordsjøoljen handles ned 15 cent til 61,7 dollar per fat.

Andre tungvektere som Yara  YAR.OL, Telenor  TEL.OL og DNB DNB.OL klatrer henholdsvis 2,1 prosent, 0,2 prosent og 0,5 prosent.

Salmar  SALM.OL, som var gårsdagens vinner etter sterke kvartalstall, faller tilbake 0,2 prosent til 256,5 kroner.

Nordea Markets oppgraderer torsdag aksjen til hold fra tidligere selg, og setter kursmålet på 265 kroner per aksje.

Nordea mener Salmar har kommet seg etter de biologiske utfordringer de har hatt, noe som flytter selskapet opp til de sterkeste aktørene i sektoren.

Sparebank 1 Markets gjentar sin salgsanbefaling, men hever kursmålet til 240 kroner, fra tidligere 220 kroner.

Meglerhuset skriver at det ikke er noen tvil om at Salmar leverte et sterkt kvartal, men at det likevel er for tidlig med en oppgradering. 10 prosent kursoppgang onsdag ser ut som en overreaksjon, ifølge Sparebank 1 Markets.

Hoveddriveren for det sterke resultatet var høye realiserte priser, som burde ansees som en mer midlertidig effekt, skriver meglerhuset.

DNB Markets benytter gårsdagens kursreaksjon til å justere ned anbefalingen til hold fra kjøp, men justerer opp kursmålet til 270 kroner fra tidligere 260 kroner.

“Rapporten var, med unntak for enkelte biologiske utfordringer i UK og på Island, solid i alle ledd og vi har i etterkant løftet estimert EPS for 2017 med 6,5 prosent, skriver DNB Markets og legger til:

  "Utsikter til lavere volum enn ventet fra UK i 2018
gjør imidlertid at vi samtidig har tatt estimert EPS for
neste år ned med i underkant av 1 prosent."

Blant de andre lakseaksjene er utviklingen stort sett positiv med unntak av Grieg Seafood  GSFO.OL som faller 2,1 prosent. Bakkafrost  BAKKA.OL, Marine Harvest  MHG.OL og Lerøy Seafood  LSG.OL er opp 0,2 prosent, 0,3 prosent og 0,5 prosent.

I sum er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 799,1 poeng i 12.07-tiden etter å ha falt fem strake handelsdager på rad. Det har ikke skjedd siden juni.

På hovedbørsene i Europa er utviklingen tilsvarende, drevet av finans-, bil- og teknologiaksjer.

 • Etter fem eller seks dager med jevnt nedsalg kommer folk tilbake på jakt etter gevinst, sier senioranalytiker Michael Hewson i CMC Markets.

Analytikeren tror dette kun er midlertidig ettersom det ikke har vært en skikkelig “sell-off” i år og at aksjemarkedene har gjort det mye bedre enn noen hadde turt å tro på.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer