Oslo under 800 poeng på rentefrykt

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
05-Feb-2018 
  • Hovedindeks ned 1,4%, følger børser ute
  • Drives av fredagens jobbtall/lønnsvekst fra USA
  • Sterke PMI-data verden over hjelper lite
  • Hydro unntak: JP Morgan jekker opp kurs

Oslo Børs faller under 800 poeng mandag for første gang siden 20 desember ifjor, og følger utviklingen ute, som drives av fredagens sterke jobbtall og lønnsvekst fra USA, som gir frykt for raskere renteoppgang både i USA og ellers i verden.

Hovedindeksen .OSEBX i Oslo er ned nye 1,4 prosent til 798,5 poeng etter å ha vært ha vært over 840 poeng på det høyeste i januar.

Det meste går i går rødt og av de svakeste er PGS PGS.OL, Questerre QEC.OLQEC.TO, Schibsted SBSTA.OL og Golden Ocean GOGLT.OL med minus 3 til 6 prosent.

Børsens to største, Statoil STL.OL og Telenor TEL.OL, gjør det relativt sett bedre enn de fleste og faller kun henholdsvis 0,9 og 0,2 prosent.

Hydro NHY.OL handles sågar opp 0,9 prosent etter at JP Morgan hever kursmålet til 71 fra 56,5 kroner.

Oljeprisen nærmer seg det laveste på en måned med et fall på 45 cent til 68,13, og foruten generell nervøsitet i markedene, tynger økt produksjon i USA. (Full Story)

Sterke PMI-data fra både Europa, Kina og Japan gjør lite med humøret i markedene.

(Reporting by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer