Olje og Norwegian Air gir pluss i Oslo

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
29-Jan-2018
  • Hovedindeks +0,2% i forkant av ukens resultater
  • Brent holder seg over $70 tross økt produksjon i Nord-Amerika
  • Prosafe -10%: Statoil vil ikke forlenge rigg-kontrakt
  • Norwegian +2%: Får formell godkjenning i Argentina
  • Svakt i laks: Biomassen opp 7% des vs des

Oslo Børs peker opp mandag med Norwegian Air NWC.OL som vinner, samt godt drag i oljesektoren, etter fire dager på rad med fall.

Statoil STL.OL, Aker BP AKERBP.OL, DNO DNO.OL, TGS TGS.OL og PGS PGS.OL stiger i sjiktet 0,2 til 1,0 prosent.

Brent for levering i mars faller 23 cent i London, med økt produksjon i Nord-Amerika, men holder seg likefullt over 70 dollar fatet.

Et unntak i oljesektoren er riggrederiet Prosafe PRSO.OL, med minus 10,5 prosent til 13,00 kroner, etter at Statoil bekrefter at det ikke vil forlenge kontrakten på Safe Scandinavia etter juni 2018, da kontrakten løper ut.

Inklusive Safe Scandinavia her Prosafe oppdrag for fire av sine 10 rigger.

DNB Markets gjentar salg og kursmål 9 kroner på aksjen, og peker på at kontrakten på Safe Scandinavia har gitt et betydelig EBITDA-bidrag.

Norwegian AirNWC.OL løftes 2,2 prosent og her har selskapet fått formell driftstillatelse i Argentina etter at myndighetene i desember ga klarsignal for flyvninger på drøye 150 ruter.

AF GruppenAFGRA.OL stiger 10,6 prosent til 131,0 kroner. Her falt aksjen omtrent tilsvarende i sluttauksjonen på fredag, uten noen nytt hverken da eller nå.

I laksesektoren er det rødt, og her viser statistikk at biomassen er opp sju prosent ved utgangen av desember sammenlignet med året før, og bekrefter således at det blir sterk volumvekst i 2018.

I sum stiger hovedindeksen.OSEBX 0,2 prosent til 825,1 poeng, mens de fleste børser i Europa snur ned, slik som i Asia.

Denne uken sparkes også resultatsesongen for alvor i gang, og både Telenor, DNB, Aker BP og PGS står for tur.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer