Veien til bedre investeringer!

Nordnet og andre nettaktører har lenge presset prisene i norsk bank- og finansbransje. Vi har redusert prisene på aksjehandel kraftig, fjernet kjøps- og salgsavgifter på fond, prisdumpet unit link- og pensjonsprodukter, og bråker generelt om åpenhet og transparens på avgiftssiden, enten det gjelder pensjonssparing, aksjehandel eller fondssparing.

Til tross for utviklingen er det fortsatt mange nordmenn som har mye penger i dyre spareprodukter. Vi tror dette skyldes at det er vanskelig å velge hvordan pengene skal plasseres. Og skal vi være ærlige – vi har vært bra på å presse priser, men vi har ikke tatt like store grep for å hjelpe kundene med å ta rett investeringsbeslutninger. Den perfekte spareporteføljen har ikke bare lave kostnader, men også rett plasseringer som leder til god risikojustert avkastning.

En av fem nordmenn oppgir at de skjemmes over sin manglende kunnskap rundt plassering av penger. I tillegg synes de det er pinlig å spørre andre om råd. Dette resulterer i at de ikke sparer så mye som de skulle ønske. Seks av ti nordmenn mener de kan håndtere egen sparing og investeringer dersom de kunne få informasjon om hvordan andre i deres nettverk plasserte pengene sine.

Det er derfor vi nå lanserer Shareville. Her kan 400 000 nordiske kunder dele erfaringer, lære av hverandre og være sosiale når de plasserer sine penger i aksjer og fond. Kundenes kollektive kunnskap og kompetanse brukes som et verktøy til læring og bedre investeringer. Ved å løfte fram de beste kundenes porteføljer, transaksjoner og tanker kan flere hekte seg på, og få et bedre beslutningsgrunnlag når de plasserer pengene sine.

Vi tror alle nordmenn har forutsetning for å ta kontroll over egne sparepenger. Sparing og investeringer er ikke bare kroner på en konto, men også frihet, fremtidsplaner og et middel for å jage drømmer i livet. Med Shareville slipper vi den kollektive kraften blant norske sparere og investorer løs, og er overbevisste om at dette vil bidra til ytterligere demokratisering av sparemarkedet, og en verden hvor flere kan komme nærmere egen økonomisk frihet.

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer