Subsea 7 ned etter Goldman-nedjustering på rød Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

11-Oct-2017

Oslo ned 0,2%

Brent opp til $56,9/fat

Goldman kutter anbefaling i Subsea 7

Aker BP med lavere Q3-produksjon

Nordea forsatt negative til laks

OSLO, 11 okt (Reuters) – Oslo Børs beveger seg nedover onsdag formiddag med svak utvikling oljerelaterte aksjer, til tross for noe sterkere oljepris og et forsiktig positivt internasjonalt markedssentiment.

Catalonias beslutning om å utsette uavhengighetserklæringen fra Spania og inngå forhandlinger blir også tatt godt imot blant europeiske investorer.nL8N1MM0Y7

I 11.45-tiden onsdag er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 786,5 poeng mens nordsjøoljen handles til 56,9 dollar fatet, opp 30 cent fra start.

Subsea 7 SUBC.OL er det klart svakeste OBX-selskap og så langt dagens mest omsatte aksje etter at Goldman Sachs tar ned anbefalingen til salg fra nøytral og kutter kursmålet til 111,9 kroner fra tidligere 132 kroner.

Goldman skriver i en analyse at meglerhuset forventer et nytt sterkt kvartal, men ser begrenset mulighet for estimatoppjusteringer videre i 2017 og noe nedsiderisiko til inntektene i 2018 og 2019 med mindre man ser flere kontraktstildelinger i andre halvdel av 2017.

Meglerhuset påpeker også at Subsea 7 har levert ekstremt sterkt i absolutte og relative termer i denne nedturen sammenlignet med konkurrentene.

Ikke bare har selskapet generert sterke marginer, mens også styrket balansen, skriver Goldman og legger til at nedgraderingen er drevet av verdivurderinger og mangel på positive katalysatorer. Subsea 7 handles ned 4,2 prosent til 126,4 kroner.

Av andre norske oljeserviceselskaper gjentar Goldman Sachs en salgsanbefaling på Aker Solutions AKSOL.OL og nøytral anbefaling på PGS PGS.OL og TGS TGS.OL.

Aker BP AKERBP.OL faller 0,2 prosent til 153,9 kroner aksjen etter å ha rapportert sine produksjonstall for tredje kvartal onsdag morgen.

Selskapet hentet i snitt opp 132.000 fat per dag i perioden og Alvheim var som vanlig den klart største bidragsyteren med 47.300 fat per dag. Det er imidlertid ned fra 61.800 fat i andre kvartal.

“Selv om produksjonen i tredje kvartal var på den svake siden så forblir vi trygge på investeringscaset”, skriver analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets i en oppdatering og peker spesielt på oppsidepotensial for utbytte.

Aker BP bekrefter forøvrig overfor Reuters at produksjonsguidingen for året opprettholdes. nO9N1LS01L

Oljeselskapet DNO DNO.OL er blant vinnerne med en oppgang på 0,7 prosent til 10,3 kroner aksjen etter å ha mottatt nok en betaling fra kurdiske selvstyremyndigheter.

I laks er Nordea Markets ute med en ny sektoroppdatering onsdag hvor meglerhuset gjentar et negativt syn på prisutviklingen grunnet tilbudsvekst.

Nordea beholder salgsanbefaling på alle lakseselskapene med unntak av AustevollAUSS.OL som får en hold-anbefaling med et kursmål på 80 kroner aksjen.

I resten av aksjene jekkes imidlertid opp kursmålet opp. Bakkafrost BAKKA.OL heves til 325 fra 310 kroner aksjen, Grieg Seafood GSFO.OL heves til 43 fra 38 kroner aksjen, Marine Harvest MHG.OL heves til 125 fra 115 kroner aksjen og Salmar SALM.OL til 200 fra tidligere 180 kroner.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Terje Solsvik)

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer