Slik finner jeg de beste kjøpene

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Av porteføljeforvalter Beate Bredesen.

Kan jeg kalle meg «personal shopper» eller personlig shoppingagent? Jeg tror det. Min jobb dreier seg om å gå på salg, og finne frem til de gode kjøpene på vegne av kundene. Min spesialitet er ikke klær, kosmetikk eller interiør, men aksjer. Ingenting mystisk med det, interessefeltet mitt er bare ikke like utbredt.

En aksje er ikke mer komplisert enn en eierandel i et selskap. Vi kjøper eierandeler i selskaper, og samler disse sammen i en stor «shopping bag» som vi kaller aksjefond. Grunnen til at vi investerer i mange aksjer, er at vi ønsker å spre risikoen. Det er alltid forbundet risiko ved å investere i ett enkelt selskap. Eier vi en mindre eierandel i mange selskaper, så får vi som aksjonær del av den verdiskapningen som skjer i mange selskaper i stedet for ett, og reduserer også sjansen for å tape penger hvis det skulle vise seg at dette ene selskapet av en eller annen grunn skulle få en annen skjebne enn hva vi hadde sett for oss da vi investerte.

Jeg er lært opp i en skole hvor vi tror at de gode kjøpene finnes, og at de enklest kan avdekkes, ved hardt og gjerne litt annerledes analysearbeid, kombinert med bred erfaring og teft. Mine kolleger og jeg leter gjerne der andre enten ikke vil eller kan lete. Og vi pleier å si at vi anvender «sunn fornuft» når vi shopper – vi stoler ikke på markedsføringsgimmik og innpakning, men prøver å finne frem til varens virkelige verdi.

Jeg elsker å gå på salg

Oppskriften for hvordan vi shopper aksjer er i seg selv ikke spesielt komplisert. Vi søker gjennom et stort univers, ja faktisk i hele verden. Vi blar oss gjennom alle stativene i søken etter å finne de feilprisete varene. Dette bringer oss både til fjerne destinasjoner, men også til nære farvann. Hele øvelsen går ut på å finne de gode kuppene. Som når du går inn i en klesbutikk, fristet av fine utstillingsvinduer.

Når jeg går på salg, er det uaktuelt å kjøpe de nye, trendy høyprisete utstillingsklærne. De får henge igjen til de som har høyere betalingsvillighet og andre budsjetter. Dessuten erkjenner jeg at jeg ikke er den beste til å spå i trender og moter. Det jeg derimot konsentrerer meg om, er stativene med rabatt på prislappen. De undersøker jeg nøye. Hvorfor henger disse klærne til rabatt? Var de for høyt priset i utgangspunktet og rabatten gjør ikke annet enn at de nå er mer riktig priset? Hvis svaret er ja, leter jeg videre. Er det plagg som er billige, men tilhører en trend som enten er, eller er i ferd med å bli «forbi», ja også da blar jeg fort videre. Finner jeg derimot et plagg av høy kvalitet, gjerne et såkalt basisplagg, som jeg er ganske så trygg på vil stå seg uansett om motebildet endrer seg i både farge og snitt, og som av en eller annen grunn ikke er solgt, blir jeg interessert.

Å avdekke billige varer er med andre ord ikke komplisert, det som er vanskelig er å finne god kvalitet som er priset feil.

Høy kvalitet til lav pris

Det kan være utmattende å shoppe. Det meste av tiden leter vi uten å finne. De fleste gangene finner vi jo «varer» som er lavt priset av riktig grunn. Men vi er tålmodige. Ofte mye mer tålmodige enn andre i bransjen. Vi har holdt på lenge, og vet at enkelte ganger er det vanskeligere enn andre å finne det vi er på jakt etter. Og noen ganger blir vi sittende med investeringer som andre ikke vil ha, over lang tid.

«Trenden» kan være at alle ønsker kun de selskapene som allerede er dyre, og som blir dyrere. Andre ganger går alle etter en «standard shopping bag», eller indeksfond som det heter i en aksjefondsverden, hvor utvalget er likt med hva de fleste har og hvor du aksepterer prisen slik den er, kort og godt. I noen perioder kan også dette fremstå som de beste investeringene. Men vi vet at historikken er på vår side. I det lange løp er avkastningen på investeringer gjort på vårt vis, altså å kjøpe høy kvalitet til lav pris, bedre enn annen type aksjeforvaltning.

En annen dimensjon som også er viktig når vi shopper, er at vi kjøper hverken hva eller når alle andre kjøper, og selger når investeringen har nådd vår målsetting. Dette skal sikre at vi «tar penger av bordet» når vi har fått den verdiskapningen vi hadde forventet, og bruker heller pengene på å lete opp nye investeringer som representerer høyere verdistigningspotensial.

Utholdenhet betaler seg

Vi har tro på at det er smart å investere de lange sparepengene våre i aksjer. Svingningen i prisene på børsene er noe vi langsiktige investorer får betalt for å sitte igjennom.

Min mor er ikke spesielt interessert i økonomi eller finans. Da jeg første gang fikk henne til å investere i aksjefond, ble vi enige om at vi først skulle se på verdiutviklingen etter fem år. Etter et drøyt år dro hun frem noen momenter hun hadde lest om i avisen som ikke var spesielt bra i forhold til aksjeinvesteringer. Da minnet jeg henne på avtalen vår, og hun lot aksjefondet «ligge i skuffen» i fire år til. Da var hun så fornøyd med avkastningen at hun solgte deler av investeringen for å pusse opp badet.

Hennes, og andre kunders sparehistorier, gir meg motivasjon til hver dag gå på nye salg. Lete blant stativene etter kvalitet til en rimelig penge, eller som vi pleier å si, gull som ligner på gråstein.

Hvordan går du frem for å finne de beste kjøpene?

SKAGEN Fondene
SKAGEN FondenePartner
Fund Manager

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.03.2015 21:35

Jeg går som regel etter selskaper som det er knyttet stor usikkerhet til, men som har relativt lav risisko basert på selskapets tidligere prestasjoner. Også interessert i selskaper med flotte historiske prestasjoner, men da de sjelden er på tilbud setter jeg dem på venteliste.