Scatec Solar noteres på Oslo Børs

En av de opprinnelige gründerne bak REC, Alf Bjørseth, er i disse dager i ferd med å ta sitt andre solselskap på børs: Scatec Solar.

I motsetning til REC-selskapene som foredler silisium (REC Silicon) og lager solcelle-paneler (REC Solar) er Scatec et selskap som utvikler, bygger og drifter solcelleparker på flere steder i verden. Utstyret kjøpes fra andre, f.eks. Rec Solar. Selskapet har allerede installert kraftverk med en samlet effekt på 220 MW i Tsjekkia, Sør Afrika og Rwanda. Videre har det prosjekter under utvikling i Afrika, USA, Japan, Midtøsten og Europa.

Se mer informasjon om selskapet på deres egne nettsider her.

Tegning i emisjonen har startet og vil etter planen pågå til 25. September klokken 12:00. Scatecforventesbørsnotert 29. september, og tickeren skal bli SSO. Det fulle prospekt, børsmelding og ytterligere informasjon om emisjonen ligger på Scatec Solars Investorsider. Som på flere andre emisjoner i Norge den siste tiden blir det her en kontantrabatt til mindre investorer som tegner aksjer i den såkalte “retail” transjen. Denne er på 1.500 kroner, og fordrer at man tegner aksjer for minimum 10.500 kroner.

Hvordan kjøpe aksjer?

Selve emisjonen gjennomføres av meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier. Prospektene og tegningsblankettene kan lastes ned direkte her:

Carnegie Norway

ABG Sundal Collier

Deres nettsider inneholder også en link til å tegne aksjer direkte via VPS-investortjenester. Alternativt kan man gå direkte til VPS Investortjenester og logge på via eksempelvis Bank-ID.

Vel inne på VPS oppgir du hvilken VPS-konto de tildelte aksjene skal settes på, samt hvilken bankkonto betalingen skal trekkes ifra. Du kan benytte din VPS-konto hos Nordnet som mottakerkonto, men penger må trekkes fra ekstern bankkonto og kan ikke belastes ditt depot hos Nordnet. Litt tungvint, men det er jo lett å føre penger ut og inn. Husk også at du ikke kan få de tildelte aksjene rett inn på en Investeringskonto Zero. De må settes på en vanlig Aksje-/Fondskonto. Dette skyldes det norske regelverket som omhandler kontotypen Zero, og erikke noe vi har funnet på hos oss.

Bør man delta i dette?

Vi gir ikke direkte investeringsanbefalinger, og er heller ikke blant de meglerhus som tilrettelegger og gjennomfører emisjonen. Fullstendig prospekt er tilgjengelig for den enkelte å vurdere selv. Dessuten er det i dette tilfellet nokså rikelig medieomtale av både børsnoteringen og selskapet, f.eks. dette stykket fra Dagens Næringsliv.

Jeg har selv ikke regnet igjennom caset og tatt noen stilling til hvorvidt dette er dyrt eller billig. Det som dog er et faktum er at det fins en mengde liknende selskaper internasjonalt som det er mulig å sammenligne med. Scatec er heller ikke direkte et teknologiselskap som utvikler eller produserer noe revolusjonerende selv. De er eiere og driftere av kraftverk. Tradisjonelt regnes dette som lavrisiko (Utilities), men plasseringen av kraftstasjonene er muligens noe risikoøkende. Det er forskjell på Rwanda og Connecticut. Partnere i Afrika-prosjektet er imidlertid statlige Norfund, så det er ikke noe tull.

Til informasjon så tegner jeg selv for minimumsbeløpet i denne emisjonen.Personlig syns jeg deter artig å være med på børsnoteringer, og 1.500 kroner i kontantrabatt gir en viss nedsidebeskyttelse om kursutviklingen skulle bli dårlig. Dette må dog ikke tolkes som et råd. All info ligger lenger opp, så lesere oppfordres til å gjøre opp sin egen mening.

Kilde for bilde øverst: Scatec Solar selv

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte typeinvestor/sparer. Les gjerne ogsåSparevettregleneogInvestorvettreglenefor mine anbefalinger på investoradferd.For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter:@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
17.09.2014 22:48

Hei. Vet du om rabatten på 1500 gjelder for bedrift og?

Gjest
Gjest
03.10.2014 10:18

Hva menes med Retail offering? Blir det ingen rabatt hvis man tegner via VPS-konto? Får man rabatten dragen direkte eller via selvangivelsen?