Oslo videre opp for tredje dag med sterk oljepris 

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
07-Nov-2017 
  • Oslo opp 0,2%
  • Oljeprisen rundt årsbeste nivåer, oljeaksjer opp
  • HSBC nedgraderer Statoil
  • Norway Royal Salmon falt etter kvartalstall

OSLO, 7 nov (Reuters) – Oslo Børs klatret videre for tredje dag på rad til nye toppnoteringer, med sterk oljepris og oppgang for norske oljeaksjer tirsdag.

Selv om Nordsjøoljen falt tilbake 45 cent for dagen, holdt den seg fortsatt rundt de høyeste nivåene for året rundt 63,8 dollar ved børsslutt i Oslo.

Uroligheter i Saudi-Arabia, der en rekke prinser, ministre og investorer har blitt arrestert bidrar i tillegg til økte spenninger med Iran til høyere priser.

Norske oljeaksjer som Statoil  STL.OL, Aker BP  AKER.OL og DNO  DNO.OL endte opp 1,8 prosent, 1,2 prosent og 5,9 prosent.

HSBC tar tirsdag ned anbefalingen på Statoil til hold fra kjøp, men beholder kursmålet på 175 kroner per aksje.

Meglerhuset skriver i en analyse at de store oljeselskapene kommer ut av en nedtur på tre år med et robust finansielt rammeverk og bærekraftige utbytter med en oljepris på midten av 50-tallet.

HSBC ser videre oppside i oljeprisen de neste 1-2 årene, og selv om de liker “Statoil-historien” mener de oppsiden i deres uendrede kursmål synes stadig mer priset inn etter sterk oppgang den siste tiden.

Meglerhuset ser bedre kontantstrøm og oppstrømsvolumer inn i 2018 andre steder i oljesektoren, med økt momentum i Statoil først i 2019-2020.

For DNOs del gjentar DNB Markets sin kjøpsanbefaling og kursmål på 13,1 kroner i forkant av selskapets kvartalsresultater torsdag.

“I forbindelse med gjennomgangen venter vi at fokus for selskapets del vil være på oppdateringen av Peshkabir-feltet, på hvordan den politiske situasjonen i Kurdistan påvirker den operasjonelle driften og på i hvilken grad de kurdiske myndighetens tap av kontroll på oljefelt i Kirkuk påvirker evnen til stabile utbetalinger,” skriver DNB i morgenrapporten.

“Risiko i aksjen er høy og vårt verdsettelsesscenario ligger i intervallet 6,70 til 17,90 kroner per aksje.”

I laksesektoren falt Norway Royal Salmon  NRSM.OL etter å ha lagt frem et operasjonelt driftsresultat i underkant av markedets forventninger, drevet av lavere priser og høyere produksjonskostnader.

Selskapet slaktet totalt 10.454 tonn fisk i kvartalet, som var over forventningene på 9.200 tonn.

For hele året justerer derimot selskapet ned forventningene med 1.500 tonn til 32.500 tonn på grunn av lavere enn forventet produksjon i Region Nord fra midten av august til midten av oktober. For 2018 settes et produksjonsmål litt over konsensus.

Aksjen endte ned 4,1 prosent til 152 kroner. Blant de andre lakseaksjene pekte også pilene ned tirsdag med Grieg Seafood GSFO.OL, Marine Harvest  MHG.OL og Bakkafrost BAKKA.OL ned 4,2 prosent, 1,0 prosent og 1,9 prosent.

Nordea Markets skriver i en analyse at det negative avviket fra konsensus er et resultat av lavere EBIT per kilo til tross for 14 prosent høyere volumer i kvartalet.

Når det gjelder marginene ser meglerhuset negative smitteeffekter til Grieg, Salmar og Lerøy.

Nordea Markets venter å redusere estimater på grunn av marginer og volumproblemer, men ser ikke for seg store endringer på volumestimater i 2018.

Totalt steg hovedindeksen 0,2 prosent til 819,4 poeng.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer