Oslo opp med utlandet for tredje dag i forkant av Fed-møte

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

20-Sep-2017

  • Oslo opp 0,1%
  • Fokus på Fed-møte onsdag kveld
  • Questerre stiger etter nytt reguleringsutkast i Quebec
  • Redburn hever Yara til kjøp

OSLO, 20 sep (Reuters) – Oslo Børs finner retningen opp for tredje dag på rad med utenlandske markeder onsdag, der det meste dreier seg om rentemøte i den amerikanske sentralbanken og signaler rundt nedtrappingen av de kvantitative lettelsene.

I mellomtiden er hovedindeksen.OSEBX opp 0,1 prosent til 764,0poeng, på linje med hovedbørsene i Europa.

I Questerre QEC.OL er det forholdsvis store kursutslag etter at myndighetene i Quebec har utarbeidet et reguleringsutkast knyttet til utviklingen av skiferoljeforekomstene i Utica, ifølge Pareto Secuities som har publisert hele dokumentet.

Myndighetene i Quebec vedtok som kjent en ny hydrokarbonlov i desember i fjor.

I forbindelse med Questerres resultater for andre kvartal uttalte selskapets konsernsjef i en pressemelding at det ser frem til nye reguleringer slik at det kan fortsette pilotarbeidet med gassfunnet i regionen.

Selskapets siste estimat for Utica-området i Quebec fra februar lyder på 965 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav netto betingede ressurser til Questerre er på 150 millioner fat.

Arctic Securities konstaterer i et notat onsdag at deregulering vil låse opp verdiene i Utica.

På Oslo Børs stiger aksjen 5,6 prosent til 8,8 kroner. Så langt i år er aksjen opp drøye 55 prosent, mot en oppgang på 11,8 prosent for hovedindeksen.

I oljemarkedet faller Statoil STL.OL, Aker BP AKERBP.OL og DNO DNO.OL 0,1 prosent til 0,7 prosent, mens Brent November legger seg rundt 55,5 dollar per fat, som er lite endret fra gårsdagen.

Blant andre tungvekter bidrar Telenor TEL.OL og Yara YAR.OL med en oppgang på 0,4 prosent og 0,7 prosent.

For Yaras del justerer Redburn opp anbefalingen til kjøp med et kursmål på 363 kroner.

Meglerhuset skriver i en analyse at innen 2020 kan Yaras kontantstrøm og inntjening dobles, drevet av ny produksjon og kostnadseffektivitet i kombinasjon med lavere investeringsvekst.

Internasjonalt er det ganske rolig i forkant av kveldens rentemøte i den amerikanske sentralbanken.

“Renten blir holdt uendret, spenningen ligger i om Feds egne forventninger til renten framover blir endret og om de benytter muligheten til å annonsere starten på nedbyggingen av balansen,” skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer