Oslo opp med utlandet, over 800 poeng igjen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

04-Dec-2017

  • Oslo opp 0,5%
  • Oljeprisen ned til 63,2 dollar
  • Aker BP -4,7%: Selger 10% av Valhall og Hod til Pandion Energy
  • Subsea 7 ned 0,7%, RBC starter dekning med underperform

OSLO, 4 des (Reuters) – Oslo Børs følger internasjonale markeder opp over 800 poeng igjen mandag til tross for at oljeprisen starter uken med fall.

Et fat nordsjøolje handles ned 45 cent for dagen til 63,3 dollar per fat, etter å steget til rundt årsbeste-nivåer på tampen av forrige uke som følge av den forlengede kuttavtalen i OPEC.

Statoil STL.OL løftes likevel 0,8 prosent til 169,2 kroner, mens DNO DNO.OL sendes ned 2,6 prosent til 9,98 kroner.

Aker BP AKERBP.OL er svakeste OBX-selskap med et fall på 4,7 prosent til 188,8 kroner.

Oljeselskapet opplyser at det selger 10 prosent av eierandelene i Vallhall-og Hod-feltet til Pandion Energy uten å spesifisere hva selskapet får for salget.

Aker BP er operatør på begge feltene og var før dagens nedsalg eneste eier, i etterkant av transaksjonen med Hess Norge i oktober.

Konsernsjef Karl Johnny Hersvik sier i en børsmelding at det har vært stor interesse for å inngå partnerskap med selskapet i Valhall-området i etterkant av Hess-transaksjonen.

Aker BP planlegger å levere plan for utvikling og drift for Vallhall flanke vest-prosjektet sent i 2017 med forventning om første olje i 2020. I tillegg jobber selskapet med å modne ytterligere prosjekter i området, inkludert Nord-og Sørflanke-prosjekter.

Sparebank 1 Markets skriver at transaksjonene kan være verdt mellom 117 og 143 millioner dollar, og anslår på grunn av modelleringsårsaker at den vil gi Aker BP 125 millioner dollar (eller om lag 2,8 kroner per aksje) i fjerde kvartal 2017.

Meglerhuset påpeker at Aker BP tidligere har sagt at det vil selge rundt 1/3 av de to feltene, antakelig på grunn av krav fra norske myndigheter, og at det derfor venter flere avtaler på kort sikt.

Samme meglerhus gjentar for øvrig kjøp og kursmål 230 kroner per aksje på TGS i en separat analyse, og mener selskapets avkastning på kapitalen kan nå nye høyder de neste årene i et nytt “supersyklus-scenario.”

Meglerhuset antar at inntektene kan dobles fra 2016 og holde seg på de nivåene i perioden 2019-2021.

Fra TGS sitt perspektiv har ratene vært veldig attraktive det siste året, og Sparebank 1 Markets tror det vil holde seg lave minst et år til, som potensielt kan før til beste lønnsomhet for TGS noensinne.

TGS stiger 0,6 prosent til 205,1 kroner.

Subsea 7 SUBC.OL faller tilbake 0,7 prosent til 122,6 kroner, og her tar RBC Capital Markets opp dekning på selskapet med en underperform-anbefaling og kursmål 105 kroner.

Meglerhuset anbefaler investorer å innta en “vent og se-holdning” ettersom timingen, farten og omfanget av en offshore-oppgang forblir usikker.

RBC mener at konsensusestimatene om en margin på 18,6 prosent er for høye og at aksjen vil snu ned på fallende estimater.

Blant andre indekstunge aksjer klatrer Yara YAR.OL og Telenor TEL.OL 1,3 og 0,8 prosent. Totalt er hovedindeksen.OSEBX opp 0,55 prosent til 802,8 poeng.

Hovedbørsene i Europa stiger bredt i påvente av en sterk åpning på Wall Street etter at det amerikanske senatet godkjente den amerikanske presidentens nye skatteforslag lørdag, et steg mot målet hans om å kutte skatt for amerikanske selskaper og privatpersoner.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer