Oslo opp med stabil oljepris og sterke oljeaksjer

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
22-Jan-2018 
  • Oslo opp 0,3%
  • Oljeprisen stabil rundt 68,7 dollar
  • DNO mottar betaling for Tawke-olje
  • Kepler Cheuvreux gjentar kjøpsanbefaling på BW Offshore
  • Meglerhus jekker opp Norwegian-anbefaling

Oslo Børs starter en ny uke med oppgang, med drahjelp fra en stabil oljepris på over 68 dollar fatet og positive norske oljeaksjer.

Brent Mars er opp ti cent for dagen til 68,7 dollar per fat, hjulpet av kommentarer fra Saudi-Arabia om at den pågående kuttavtalen i OPEC og Russland kan fortsette utover 2018.

Oljeprodusentene Statoil STL.OL, Aker BP AKERBP.OL og DNO DNO.OL løftes 0,8 prosent, 1,0 prosent og 0,4 prosent.

DNO opplyser mandag at det har mottatt totalt 53,71 millioner dollar fra de regionale myndighetene i Irak (KRG) for oljeeksport fra Tawkefeltet i oktober 2017.

Som vanlig fordeles betalingen mellom lisenshaverene på Tawke i henhold til eierandel.

DNO er operatør og største eier av Tawke-lisensen som inkluderer Peshkabir-feltet i tillegg til Tawke-feltet. Samlet produksjon fra de to feltene er i snitt på 110.000 fat per dag for tiden, opplyser DNO.

“Vi estimerer at DNO vil motta netto 40,3 millioner dollar av innbetalingen. På den ene siden er dette ventet, men på den annen side innebærer den finansielle situasjonen for kurdiske myndigheter at det er usikkerhet i markedet,” skriver DNB Markets som har en kjøpsanbefaling på DNO med et kursmål på 13,1 kroner peraksje.

BW Offshore BWO.OL stiger 3,0 prosent til 39,2 kroner etter at Kepler Cheuvreux gjentar en kjøpsanbefaling og hever kursmålet til 48 kroner fra tidligere 38 kroner på bakgrunn av selskapets nye strategi innenfor for olje og gassvirksomhet.

Spesielt Dussafu-lisensen offshore Gabon trekkes frem som attraktiv, og er verdt 5 kroner per aksje på meglerhusets estimater.

Kepler trekker også frem kontraktforlengelsen BW Offshore fikk for FPSOen Polvo med Petrio tidligere i januar på tilsvarende betingelser som den første delen av kontrakten, som positivt. Så langt i år er aksjen er opp 8,5 prosent.

Det irske meglerhuset Davy har publisert en omfattende analyse av europeiske flyselskaper mandag.

Meglerhuset ser for seg en kapasitetsvekst i Europa på 5 prosent innen short-haul, mens long-haul spås en vekst på 7,4 prosent i 2018. Størst oppside ser meglerhuset i lavkost-segmentet hvor Ryanair og Easyjet trekkes frem som de mest attraktive valgene.

Anbefalingen i Norwegian AirNWC.OL heves fra “underperform” til “neutral”, mens kursmålet jekkes opp til 240 kroner fra tidligere 221 kroner.

“Yield-utviklingen var oppmuntrende i desember og vi har gjort en marginal oppjuserting av våre yield-estimater for 2018 mens vi venter på ytterligere tegn på stabilisering”, skriver Davy.

“I det store bildet vedvarer imidlertid spørsmål knyttet til driftsmodellen, ikke minst Norwegians versjon av long-haul low-cost. Tegn på at den modellen begynner å generere mer stabile inntekter vil gi oss et mer konstruktivt syn”, konkluderer meglerhuset. Norwegian-aksjen stiger 0,2 prosent til 220 kroner.

For den europeiske flybransjen i sin helhet peker Davy på Brexit som en av de store usikkerhetsmomentene med mulige konsekvenser både når det gjelder eierskap og trafikkrettigheter.

Telenor TEL.OL og Norsk Hydro NHY.OL bremser oppgangen i Oslo med fall på 0,8 prosent og 0,2 prosent.

Hovedindeksen er til sammenligning opp 0,3 prosent til 837,8 poeng.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer