Oslo opp med høy oljepris og sterke oljeaksjer

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

27-Dec-2017

  • Oslo opp 1,0%
  • Oljeprisen ned til 66,7 dollar
  • Bred oppgang for norske oljeaksjer
  • Marine Harvest kjøper kanadisk oppdretter

OSLO, 27 des (Reuters) – Oslo Børs steg bredt til de høyeste nivåene på over en måned første handelsdag etter jul, med god drahjelp fra en oljepris på over 66 dollar og sterke norske oljeaksjer.

Oljeprisen var riktig nok ned 31 cent for dagen til 66,7 dollar per fat ved børsslutt, etter å ha bikket 67 dollar tirsdag for første gang siden mai 2015, som følge av en eksplosjon i en oljerørledning i Libya og påfølgende produksjonsstans av 90.000 fat olje per dag.

Motsatt bidrar forventninger om at den nedstengte oljerørledningen i Nordsjøen vil komme tilbake i drift igjen tidlig på nyåret, til at prisene presses ned igjen.

DNB Markets skriver at Aker BP AKERBP.OL er blant de aktørene som er mest eksponert mot endringer oljeprisene.

“For 2018 venter vi at selskapet vil oppnå en realisert oljepris på 62,40 dollar per fat, mens vi for 2019 estimerer en realisert oljepris for selskapet på 69 dollar per fat,” skriver DNB Markets og påpeker at det har en kjøpsanbefaling på Aker BP med et kursmål på 203 kroner per aksje.

Meglerhuset skriver videre at det like før jul gjentok en kjøpsanbefaling på Statoil med kursmål på 178 kroner per aksje etter at kjøpte seg inn med 25 prosent i Roncador-feltet i Brasil.

På Oslo Børs steg Aker BP 1,3 prosent til kroner, og Statoil endte opp 1,1 prosent til 176,9 kroner.

Blant resten av oljeaksjene var det også bred oppgang med DNO DNO.OL, Aker Solutions AKSOL.OL og Subsea 7 SUBC.OL opp 3,4 prosent, 1,1 prosent og 2,4 prosent.

I laksesektoren fikk Marine Harvest MHG.OL oppmerksomhet etter at det fredag før jul kjøpte det kanadiske oppdrettselskapet Northern Harvest for 315 millioner kanadiske dollar.

Marine Harvest sier det skal benytte eksisterende kredittfasiliteter som betaling.

Northern Harvest er ifølge Marine Harvest ventet å slakte 19.000 tonn laks i 2018. Selskapet har for øvrig 45 oppdrettslisenser i Newfoundland og New Brunswick i tillegg til 13 lisensener under søknadsbehandling.

Aksjen steg 1,2 prosent til 137 kroner.

Resten av den norske oppdrettsektoren fulgte på med Lerøy Seafood LSG.OL, Bakkafrost BAKKA.OL, Grieg Seafood GSFO.OL og Salmar SALM.OL opp mellom 1,8 prosent og 2,8 prosent.

I sum endte hovedindeksen opp 1,0 prosent til de høyeste nivåene siden 9. november på 815 poeng.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer