Oslo ned med utlandet, Statoil stiger videre

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

28-Jul-2017

  • Hovedindeks ned 0,3%
  • Brent opp til $51,8
  • Statoil: Danske oppjusterer til hold, Jefferies gjentar salg
  • LAKS: Prisfall på 3-4 kroner, Norne kutter prisanslag
  • Archer -3% etter Q2-rapport
  • USA: BNP som ventet, mild inflasjon svekker USD

OSLO, 28 jul (Reuters) – Norske aksjer følger utlandet ned fredag og svake tall fra Amazon etter børs i USA torsdag satte en negativ tone i Asia som smitter over til Europa.

Her hjemme bremses fallet av høyere oljepris og videre oppgang i Statoil med 0,6 prosent til 145,9 kroner i kjølvannet av gårsdagens bedre enn ventede tall.

Brent September stiger 32 cent til 51,8 dollar og har i løpet av uken løftet seg tre dollar, støttet av OPEC- og Russland-møtet i starten av uken, lagerfall i USA på slutten av uken, samt at dollaren har gått svakere.

Når det gjelder Statoil tar Danske Bank aksjen opp til hold fra salg og tar opp kursmålet til 148 fra 131.

Jefferies på sin side gjentar salg og tror også utbyttet i norske kroner skal ned, selv om det synes Statoil leverte nok et robust kvartal med sterk kontantstrøm.

Også DNODNO.OL, TGSTGS.OL, Fred. Olsen EnergyFOE.OL og SeadrillSDRL.OL er på plussiden i oljesektoren.

For Seadrills del ble aksjen dratt videre ned etter utsettelsen av refinansieringen tidligere i uken, og kommer litt opp igjen, mens Carnegie ser stor oppside i Fred Olsen EnergyFOE.OL, for de som tåler risiko, skriver Finansavisen.

Eller er det mye rødt, og hovedindeksen.OSEBX faller 0,3 prosent til 730,9 poeng, mens hovedbørser i Europa er ned 0,5-1,3 prosent.

Oljeserviceselskapet ArcherARCHER.OL er taper med 3 prosent selv om det har fått på plass refinansiering og har en EBITDA før restruktureringer omtrent som ventet.

I laks peker prisene ned 3-4 kroner til 55-56 kroner for neste uke, fra i underkant av 60 denne uken.

LerøyLSG.OL, GriegGSFO.OL, SalmarSALM.OL, Norway Royal Salmon handles ned 1-2 prosent, mens Marine HarvestMHG.OL kun er ned 0,1 prosent.

Norne gjentar en salgsanbefaling på lakseaksjene og tror at sterk vekst i Chile vil trykke prisene enda mere ned i andre halvår enn tidligere forventet.

– Laksepriser 2H17 sannsynligvis mellom NOK 52-54 og ikke mellom NOK 56-58. ( =7 prosent under konsensus medfører nedjustering av 2017 EPS estimater for lakseselskaper), sier Norne i en oppdatering av sektoren.

I Norge går det også mot mere laks i andre halvår og Sjømat Norge estimere at det er sju prosent mere biomasse i sjøen ved utgangen av juni enn på samme tid i 2016.

AsetekASETEK.OL, som leverer kjølesystemer til PCer og datasentre, er opp 2,5 prosent etter en ordre på 200 millioner dollar i USA.

I USA kommer BNP inn som ventet på 2,6 prosent i andre kvartal, men inflasjonen er mildere enn ventet, som bidrar til å svekke dollaren og sende renter ned, mens det kan skimtes en ørliten bedring på børsene.

(Reporting By Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer