Oslo Børs snur opp

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Oslo snur opp

Brent stabil, $56,6/fat

UBS nedgraderer DNB

Sparebank 1 nedgraderer Statoil

Targovax opp etter positiv melding

OSLO, 12 okt (Reuters) – Etter en svak start på dagen snur Oslo Børs til pluss torsdag formiddag med stabil oljepris og etter nye rekordnoteringer både i Asia og på Wall Street over natta.

Hovedindeksen er opp 0,14 prosent til 789,5 poeng kl 11.15, mens nordsjøoljen til samme tid handles for 56,6 dollar fatet, ned 25 cent fra start men likevel opp 10 cent fra stengetid i Oslo onsdag.

Sparebank 1 Markets nedgraderer torsdag sin anbefaling i Statoil til selg fra tidligere nøytral, men beholder sitt kursmål på 145 kroner aksjen.

Meglerhuset understreker at det mener Statoil har god progresjon på de fleste områder og at man spesielt er fornøyd med utviklingen av Sverdrup-prosjektet. Likevel konkluderer man med at investorer bør redusere sin eksponering i aksjen.

“Selv om selskapet gjør alt riktig i forhold til kostnadskutt, modning av porteføljen og samtidig viser god progresjon på Sverdrup, så må vi se mer for å kunne forsvare høyere estimater”, heter det i oppdateringen.

Meglerhuset peker på at Statoil-aksjen har gjort det bedre enn sammenlignbare selskaper de tre siste månedene og at den nå er dyrere enn disse på de fleste parametre. Statoil handles uendret til 159,8 kroner aksjen.

Storbanken UBS er ute med en oppdatering på DNBDNB.OL i forkant av tallene for tredje kvartal som publiseres 26 oktober.

UBS velger å nedgradere DNB til nøytral fra tidligere kjøp og begrunner avgjørelsen med at man ser mindre oppsidepotensiale etter at aksjen har steget mer enn 40 prosent de siste 12 månedene. I tillegg peker UBS på lavere fortjeneste, hovedsakelig drevet av strenge norske reguleringer

DNB falt fra start men henter seg inn og handles i øyeblikket flatt til 159,3 kroner aksjen.

Targovax er børsvinner torsdag med en oppgang på 5 prosent til 19 kroner etter å ha publisert resultater fra den andre gruppen av pasienter med kreft i bukspyttkjertelen som har vært med på testen av medikamentet TG01.

Resultatene viser at 13 av 13 pasienter var i live etter ett år og behandlingen genererte immunrespons i 11 av 13 pasienter, tilsvarende 85 prosent.

“Utvalget er riktignok begrenset med totalt 13 pasienter, men etter vårt syn styrker resultatene fremdriften i utviklingen av TG01-platformen og vi venter en positiv reaksjon på 5-10 prosent i aksjen ved åpning i dag”, skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer