Kraftig økning i Twitterbruk blant OBX-selskapene

De største børsnoterte selskapene i Norge er fortsatt sist i Norden på bruk av Twitter, men har kraftigst fremgang fra i fjor. Finland har gått forbi Sverige, og er nå best i Norden. Bedrifter som henvender seg til massemarkedet er klart ledende.

I en undersøkelse gjennomført av Nordnet i fjor var det kun halvparten av selskapene i den norske OBX-indeksen som benyttet seg av den sosiale mediekanalen Twitter, mens bruk for tilsvarende børsselskaper i Sverige, Danmark og Finland lå mellom 80 og 87%. Tallene viser nå betydelig fremgang for Norge, men vi er fortsatt sist i Norden. Samtidig har Finland gått forbi Sverige på topplasseringen sammenlignet med i fjor.

Twitter i Norden

Jeg synes det er positivt å se at de fleste norske børslokomotivene nå benytter seg av denne kanalen. Twitter gjør det lett for børsselskaper å kommunisere med både kunder, media og investorer, og samtidig er det lett for de interesserte å følge med på oppdateringer fra et selskap. Begge vinner. For mange (inkludert meg selv) er faktisk Twitter nå den viktigste kilde til oppdaterte nyheter.

Undersøkelsen viser også at det er stor forskjell i bruken av Twitter hos børsselskapene. For noen er kanalen kun til distribusjon av pressemeldinger, mens andre bruker Twitter svært aktivt som et ledd i både investor-, media- og kundeservice. Generelt er selskaper som retter seg mot forbrukermarkedet de mest aktive på Twitter. Størst i Norden er som i fjor, Hennes & Mauritz.

Selskaper med flest følgere

Følg meg gjerne på Twitter du også. Jeg legger stort sett ut relevant info for investorer. Av og til er det noe morsomt. @KarlNordnet

Denne undersøkelsen er også omtalt på DN.NO i dag.

Kilde for bilde: Wikipedia (og ja, det er Norges nasjonalfugl, Fossekallen).

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer