Gå til hovedinnhold

Lær om fond

Et fond er en samling med verdipapirer som du kan kjøpe andeler i. Dette kan dreie seg om aksjer, rentepapirer og så videre. Noen fond inneholder bare aksjer – de kalles aksjefond. Andre inneholder bare rentepapirer – de kalles rentefond. En tredje type fond inneholder en blanding av aksjer og renter, såkalte kombinasjonsfond.

Fond er en populær sparemåte, da du kan få svært bred spredning og begrense risikoen på investeringene dine. Vi har derfor samlet en håndfull artikler under paraplyen “Lær om fond”. Forhåpentligvis gir dette deg kunnskapen du trenger for å selv sette i gang med sparingen.

Nordnet har Norges største utvalg av fond og ETFer. Spar i fond hos Nordnet i dag.

Ta også en titt på Nordnets fondsliste. Her kan du bruke screeneren til å finne fond som passer deg. Du kan velge fondstype, region/land, fondsselskap, risiko samt luke ut uønskede beholdninger.

“Lær om fond” tar for seg grunnleggende emner innen fondssparing. Artiklene passer best for deg som er nybegynner eller ønsker å friske opp hukommelsen på visse enkeltemner.

Diversification is the only free lunch in finance.

Harry Markowitz

Nordnet tilbyr en mengde tjenester for å gjøre det enklere for deg å spare i fond. Hos oss er det lett å komme i gang med månedssparing etter du har blitt kunde. På vår fondsside kan lese mer og få inspirasjon til å sette i gang. Uansett hva du ender opp med å gjøre, så ønsker vi deg lykke til med valgene!