Borr Drilling stiger etter riggkjøp på svakt negativ børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

09-Oct-2017

Oslo ned 0,1%

Oljeprisen ned til 55,4 dollar

Borr Drilling kjøper rigger for $1,3 mrd, emisjon på $650 mln

Stolt-Nielsen-resultater som ventet

OSLO, 9 okt (Reuters) – Riggselskapet Borr Drilling BDRILL.OL sendes opp etter storhandel av rigger på tampen av forrige uke og en påfølgende emisjon, i et norsk aksjemarked som faller svakt tilbake mandag ettermiddag.

Totalt henter riggselskapet 650 millioner dollar, den største emisjonen gjennomført på Oslo Børs på seks år, som en del av finansieringen for oppkjøpet av totalt ni jack-up-rigger fra PPL Shipyard til 1,3 milliarder dollar.

Gjennom oppkjøpet, som ble meldt etter stengetid fredag, øker Borr flåtestørrelsen til 26 jack-up rigger, hvor 22 er bygd etter 2000. Den første riggen blir levert allerede fra fjerde kvartal 2017, mens de resterende blir levert kvartalsvis frem til første kvartal 2019.

Mandag opplyser selskapet at emisjonen på totalt 650 millioner dollar, som var en av forutsetningene for å få gjennomført transaksjonen med skipsverftet, var betydelig overtegnet.

Aksjen stiger 3,1 prosent til 33 kroner.

Analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank skriver i en analyse at hovedrasjonalet bak avtalen er konsolidering for Borr med en ny konkurransedyktig flåte som trolig vil være attraktiv på middels til lang sikt dersom jack-up markedet fortsetter å komme seg.

Videre underbygger prisen, som for øvrig er en ny topp for nye jack-up rigger uten kontrakter i denne nedturen, og leveringsskjemaet selskapets sterke tro på at en markedsbedring vil resultere i et økende antall kontraktsmuligheter de neste 24 månedene.

Analytikeren anslår at Mexico sannsynligvis vil være et hovedområde for kontrakter på de nye riggene ettersom aktiviteten der er ventet å vokse meningsfylt de neste fem årene.

I tillegg var tre av de ni nye riggene i utgangspunktet bestilt av Oro Negro til bruk i nettopp Mexico for Pemex.

Noe oppmerksomhet får også Stolt-Nielsen SNI.OL, som med sitt avvikende regnskapsår er først ute med resultater for tredje kvartal mandag.

Selskapet kunne i den forbindelse vise til et nettoresultat på 18,5 millioner dollar, mot forventningene på 18,7 millioner dollar. Omsetningen på 513,8 millioner dollar var noe sterkere enn markedets forventinger på 491 millioner dollar.

Selskapet sier samtidig utsiktene forblir uendret og at det ikke venter noen særlig forbedring i kjemikalietankmarkedet før siste halvdel av 2018.

For terminalvirksomheten ser selskapet fortsatt en forsiktig bedring i resultatene, mens det i Stolt Tank Containers er ventet marginer og utnyttelse på nåværende nivåer.

Aksjen stiger 2,6 prosent til 118 kroner.

– Det var litt bedre enn vi ventet, sier analytiker Erik Haavaldsen i Pareto Securities og påpeker at de lå rett i underkant av konsensusforventningene.

– Rapporten viser at andre og tredje kvartal er bunn, særlig for tankmarkedet. De er forsiktige i tonen, men det har de alltid vært. Vi skjønner at aksjen stiger på dette. Det bekrefter det man har håpet på, sier analytikeren.

Blant de aller største er Statoil STL.OL uendret på 158,6 kroner, DNB DNB.OL og Yara YAR.OL faller tilbake 0,2 prosent og 1,4 prosent.

I oljemarkedet faller prisen på nordsjøoljen tilbake 20 cent for dagen til 55,4 dollar.

I sum er hovedindeksen ned 0,1 prosent til 784,3 poeng.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer