Vibrand Absolutt

Kombinasjonsfond, NOK Moderat
Utvikling 1 år+ 1.47 %
Morningstar rating
Morningstars rating måler fondenes risikojusterte avkastning justert for avgifter. Fondene rangeres relativt mot hverandre innenfor Morningstars egne kategorier. Du kan lese mer om Morningstars metode for å rangere fondene under ”Om oss” og ”Morningstar Rating” på www.morningstar.no. Morningstar Rating viser hvordan et fond historisk har utviklet seg, og bør ikke betraktes som en kjøps eller salgsanbefaling.
Morningstar sustainability rating
Fondene kategoriseres av Morningstar på bakgrunn av underliggende investeringer og investeringsstil. Aksjefondene kategoriserer etter sektorer og regioner, mens rentefondene kategoriseres etter valutaeksponering og rentepapirenes varighet. Morningstars kategorisering er lik på tvers av Europa, og kan avvike noe fra Verdipapirfondenes Forenings Kategorisering.
Risiko (volatilitet)
Mål på hvordan avkastningen varierer over tid. Volatiliteten angis i prosent på årsbasis. En høy volatilitet innebærer høyere risiko, men da er samtidig muligheten for høy avkastning større.
1
2
3
4
5
6
7
Siste NAV/Kurs (20.2.2020)
NAV er den kursen du kjøper og selger andeler for eksklusive avgifter. NAV står for Netto andelsverdi ( Net Asset Value) og beregnes hver dag av fondene ved å dele fondets totale formue på antall andeler.
2589.72 NOK
Dagens kursendring
+ 0.08 %
Sammenlign
Stopptid
Du må ha sendt din ordre før dette tidspunktet for at din ordre skal bli plassert.
08:30
Minimumskjøp
100 NOK
Årlig avgift
1.5 %
Hvorav forvaltningskostnad
1.5 %
Resultatsbasert avgift
Belåningsgrad
85 %
Vi
Vibrand Absolutt

Vibrand Absolutt er et kombinasjonsfond som søker en attraktiv absolutt avkastning. Fondet har fleksibilitet til å investere i bank, rentebærende papirer og aksjer. Fondet har i motsetning til tradisjonelle aksjefond muligheten til å begrense effekten av et negativt aksjemarked ved å selge seg helt ut av aksjer. Samtidig vil fondet ha muligheten til å være med på et positivt aksjemarked ved å plassere alle midlene i aksjer. Dette betyr at forvalterne overtar den vanskelige oppgaven å fordele sparemidlene mellom rentebærende papirer og/eller aksjer. Fondets målsetning er en avkastning på mellom 10-15 % p.a. Mandatet vil søke å investere i selskaper med god likviditet, høy fremtidig inntjening og god ledelse.

ISIN
NO0010243306
Kategori
Kombinasjonsfond, NOK Moderat
Belåningsgrad
85 %
UCITS
Ja
Fondets startdato
31. desember 2002
Prospekt og nøkkelinformasjon

Forvalter

Ansvarlig forvalter
Carsten Winger
Forvaltet fondet siden
1. juli 2010
Vibrand Kapitalforvaltning ASHoltet 451368 Stabekk
Aksjer
80.7 %
Lang rente
12.5 %
Kort rente
6.8 %

Største regioner

Europa ex. Euro 73.9 %
Eurosonen 21.6 %
USA 4.4 %

Største bransjer

Finans
41.3 %
Industri
15.3 %
Materialer
12.4 %
Olje & Gass
11.3 %
Kommunikasjon
8.9 %
Konsumentvarer
5.9 %
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer