Gå til hovedinnhold

Oppstartsportefølje STØH Kapital

Skoleduellen 2018/19 er offisielt i gang, og vi gleder oss til en ny duell med gamle og nye børsgrupper.

Oslo Børs er på all time high og mange av selskapene er høyt priset, noe som også gjelder børsen generelt. Dette er noe som gjør årets konkurranse ekstra utfordrende. Vi har derfor en strategi om å holde oss til selskaper som er relativt stabile.

Selskapene har levert inntektsvekst og økonomien er fortsatt sterk, men vi tror vi kan begynne å nære oss sluttstadiet av en oppgangsperiode.

På tross av et tilsynelatende dyrt marked, har vi plukket ut 5 aksjer som vi har tro på.

Scatec Solar (SSO)

Vi hadde en tung posisjon i Scatec sist konkurranse. Vi velger å ta inn aksjen også i årets konkurranse. Dette er med andre ord et selskap vi har sterk tro på.

Scatec Solar er i nedstrøms-delen av denne verdikjeden. Scatec er med andre ord mer en prosjektutvikler og drifter av solcelleparker. Selskapet drives derfor ikke av høye sillisiumspriser, snarere tvert imot. Som drifter er selskapet tjent med en lavere råvarepris, kontra andre sol-selskaper som tjener penger på høyere sillisiumspriser.

Selskapet leverte et resultat før skatt for Q2 2018 på 150 millioner. Dette er en indikasjon på god, stabil og lønnsom drift. Selskapet sitter også på en solid backlog.

Selskapet er priset på en P/E multipel på 14,03 og P/B på 3,19. Selskapet er priset attraktivt på P/E mot sine peers, mens det er noe dyrere på P/B. Men alt i alt et selskap vi har tro på, og som vi kjøper til det vi mener er en fair pris, som gir mulighet for god oppside fremover.

Norsk Hydro (NHY)

Vi har valgt å ta inn Norsk Hydro i årets portefølje. Et stort og solid norsk selskap som fikk seg en trøkk etter skandalen i Brasil. Skandalen i Brasil har fått store økonomiske konsekvenser for selskapet. De taper rundt 400 millioner kroner hver måned pga. tapt produksjon. Produksjonen på Alunorte går fortsatt for halv maskin. Grunnen til at vi valgte å investere i Hydro, er avtalen de signerte for et par uker siden med de regionale myndighetene. Nå venter selskapet på å komme tilbake i full produksjon, noe Man skal huske på at selskapsverdien er ned over 20 milliarder siden denne nyheten først kom ut, og dette er nok betraktelig mer enn kostnadene deres kommer til å bli. Med en p/e på ca 10 og p/b på 1,06 før dette, så tror vi dette kan være en kjøpsmulighet når nyhetene svinner bort, og vi satser på at selskapet går over 50 kroner igjen. Detter den under støtten på 44 kroner er vi derimot raskt ute på stop loss.

Subsea 7 (SUBC)

Dette er et oljeservice-selskap som nyter godt av en stadig økende oljepris. Selskapet har en solid balanse, og har mer cash enn gjeld.

Vi tror mer av oppgangen i oljeprisen vil legge seg på bunnlinjen til de store oljeselskapene som Equinor og Aker BP. Det betyr at mindre vil gå til oljeserviceselskapene. Derfor er vi litt påpasselige med hva vi kjøper i denne sektoren, da mye av den høye oljeprisen allerede er priset inn i dagens aksjekurser. Men Subsea 7 har levert gode resultater uten å få det store løftet i aksjekursen. Vi ser derfor på aksjen som attraktivt priset og har tro på en god oppside i aksjen.

Økende investeringer fra oljeselskapene vil være positivt for alle supply-selskaper til oljesektoren. Vi tror den økte aktiviteten har vært med på oppturen i blant annet seismikk. Oljeservice er senere i verdikjeden, og det er derfor sannsynlig at det kan komme et løft her på bakgrunn av høyere investeringer.

Selskapets multipler ser attraktive ut med P/B på 0,8 og en P/E på 20,83.

Veidekke (VEI)

Stort norsk entreprenørselskap. Dette er et selskap vi anser som underpriset. Veidekke fikk seg en trøkk når boligprisene falt, på tross av at bolig ikke er en så stor del av verdiskapningen i selskapet. Vi ser på Veidekke som en viktig spiller i det norske markedet. Selskapet henter inn mange store kontrakter, og har lang erfaring med den type prosjekter de påtar seg. De gjør også gode penger i Sverige, hvor de hele tide tar markedsandeler og vinner flere kontrakter på anbud. Selskapet sitter også på en bra prosjektportefølje for kommende år.

Veidekke prises på en P/E multippel på 18,47. Vi anser Veidekke som en trygg havn i dagens marked, og velger å sette penger i aksjen i påvente av noen bedre investeringsmuligheter.

B2 Holdning (B2H)

Det siste selskapet i vår oppstartsportefølje er B2holding. Selskapet driver i inkassobransjen.

Ifølge FT, er 5% av alle lån i Europa misligholdt. Hvis vi går flere rentehevninger i møte, kan denne prosentandelen øke gradvis med rentehevningene. Det er her snakk om store summer som skal bort fra bankenes balanser. B2 er godt posisjonert for kjøp og inndrivelse av disse misligholdte lånene. Selskapet leverte også gode resultater for Q2, uten at det resulterte i noe hopp i aksjekursen.

Flere investorer er også bekymret for noen av lånene B2 har. Dette er lån som selskapet kan refinansiere til bedre betingelser, og vi anser det derfor ikke som et uromoment. I et samfunn med rekordhøy gjeldsgrad, har vi tro på at det kan ligge gode inntjeningsmuligheter for inkassoselskapene.

Vi mener aksjen har falt urettferdig mye og ser dagens kurs som et fin kjøpsmulighet.

Oslo Børs er som tidligere nevnt på all time high og vi har bestemt oss for å sitte med noe kontanter, ca, 10%. En eventuell korreksjon vil være svært vanskelig å forutse, men vi ønsker å ha et fornuftig risikonivå på våre investeringer i solide selskaper for å redusere nedsiderisikoen.

Videre vil vi ønske alle børsgruppene lykke til!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer