Gå til hovedinnhold

Virusutbrudd fører til høy aktivitet blant våre aktive tradere

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle kundene. De såkalte «daytraderne». Januar måned har vært preget av stor volatilitet og frykt for coronaviruset på verdens børser. Store svingninger er derimot en fordel for en aktiv trader.

Aktive profesjonelle kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 5,2 milliarder kroner i januar. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 8000 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 5,2 milliarder sto aksjer for 4,5 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på over 700 millioner kroner.

Se også: Nordnets tradere eier ikke oljeskam

Den mest handlede aksjen var Rec Silicon, som ble omsatt for 292 millioner kroner i løpet av januar måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i Equinor og Norwegian, som har blitt handlet for henholdsvis over 289 og 203 millioner kroner.

– Etter et fantastisk fjorår har vi i løpet av januar opplevd økt frykt og volatilitet i verdens aksjemarkeder. Grunnen til dette er frykten for coronaviruset og dets utbredelse. Markedet overvåker nå situasjonen i Kina med lupe og er svært sensitiv i forhold til hvordan dette utvikler seg videre. Skulle dette komme på nivå som SARS epidemien, kan dette få negative ringvirkninger på verdensøkonomien, forteller investeringsøkonom Mads Johannesen.

– Det har vært en begivenhetsrik måned for aksjonærene i Rec. Med en oppgang på nesten 100 prosent med høyt volum har Rec vært en favoritt blant våre profesjonelle tradere. Det toppet seg med en oppgang på 60 prosent dagen etter «fase 1» avtalen mellom Kina og USA var underskrevet, fortsetter Investeringsøkonomen.

Voldsom omsetningsvekst i Telenor

I tillegg til kjente trader-favoritter som Rec og Equinor ser man også at gamle favoritter som Norwegian og Nel er tilbake i manesjen. Det mest spennende er derimot Telenor som sjeldent er høyt oppe på omsetningslistene.

– Telenor kom i slutten av januar med kvartalstall som ble tatt godt imot av markedet. Etter en stor intern prosess trykker Telenor-ledelsen nå på knappen: Konsernet skiller eiendom og mobil-, radio- og bredbåndsnettet ut i et eget infrastrukturselskap kalt Telenor Infra. Dette er et grep som bidrar til å synliggjøre verdier, avslutter Johannesen.

Omsatt verdipapir Omsatt i Norske Kroner
Rec Silicon 292428 871
EQUINOR ASA 289790 594
Norwegian ASA 203561 469
NEL ASA 179114 216
Telenor ASA 172530 354
Frontline LTD 171130 811
Targeteveryone 163878 703
Aker BP ASA 156892 837
Yara International 156543 346
New SDRL Limited (NYSE Notering av Seadrill) 139676 037

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer