Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Trosset børsfallet

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 4. mars

Kraftige kursløft for NEL og Scanship ga Børsgruppen Nord Bodø den ukentlige førsteplassen i Nordnets porteføljekonkurranse.

Mens Hovedindeksen tapte en halv prosent i forrige uke, leverte Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) en avkastning på solide 1,9 prosent. NEL og Scanship Holdings bidro mest til oppturen, med kursløft på henholdsvis fem og ti prosent. Blant rivalene var bare Juridisk Finansklubb UiB (Universitetet i Bergen) og Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) i pluss.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Ledelse krymper

Siden denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse startet, har Aksjegruppen OsloMet gjort det best. Ledelsen er imidlertid betraktelig redusert, som følge av at gruppens kapital i forrige uke krympet med over syv prosent.

Ingen tapte mer. Hovedårsaken var Magseis Fairfields kursfall på svimlende 32 prosent. Krakket kom etter at selskapet la frem sine tall for fjerde kvartal. Regnskapet som ble offentliggjort på torsdag viste inntekter på 76,2 millioner dollar, mot bare 4,8 millioner dollar et år tidligere. Samtidig sank underskuddet fra 9,8 til 2,0 millioner dollar. Investorene var likevel misfornøyde og dumpet aksjen.

Redusere risikoen

OsloMet har i den seneste tiden gjort flere endringer i sin portefølje. NEL og Funcom er solgt, til fordel for Bouvet, Selvaag Bolig og Kongsberg Gruppen.

«I NEL valgte vi å sikre en gevinst på 44 prosent, og i Funcom tok vi tapet som ble på 17 prosent,» kommenterer laget på Nordnetbloggen.

Studentene forklarer at salgene hovedsakelig skyldtes et ønske om å redusere porteføljens volatilitet, og ikke manglende tro på selskapene. Paradoksalt forhindret ikke grepet at forrige ukes avkastning ble OsloMets verste siden skoleduellen begynte.

Bull på Bouvet

På den positive siden var IT-konsulenten Bouvet opp med 3,6 prosent.

«Selskapet drar godt nytte av supertrenden innenfor digitalisering,» hevder OsloMet-teamet.

«Inntektsveksten har vært god og jevn i de seneste årene, og selskapet ser rett og slett veldig bra ut.»

Gruppen synes dessuten at P/E-multiplen på 15 er grei, gitt den sterke utviklingen. Utbyttet på 5,7 prosent er et annet pluss.

Billig boligbygger

Når det gjelder Selvaag Bolig, som hovedsakelig fokuserer på boligbygging i Stor-Oslo, mener studentene at aksjen er for lavt priset.

P/E-multiplen er bare syv, basert på fjorårets inntjening, og utbyttet er rundt ti prosent. I tillegg mener gruppen at tomtebanken alene er verdt mer enn selskapets markedsverdi, justert for gjeld og kontanter.

«Dette må være et ganske trygt selskap å eie, med muligheter for stigning i aksjekurser, og i mellomtiden gir det et godt utbytte,» skriver laget på Nordnets blogg.

Kongsberg-handelen var i større grad basert på teknisk analyse, idet gruppen så et «omvendt hode og skulder»-mønster i kursgrafen.

Utvikling per 01.04.2019

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 4. mars, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer