Gå til hovedinnhold

Donald Trumps raseri skremmer privatinvestorer

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 12 milliarder kroner i august og netto ble det solgt for 210 millioner kroner. Equinor troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 49millioner. Nel topper salgslisten, med et nettosalg på 59 millioner kroner.

– Selv om Equinor har falt 13 prosent så langt i år og «slanket» seg med 74 milliarder kroner i markedsverdi, har våre kunder lastet opp med aksjer denne måneden. Mye av grunnen til dette fallet er svake gasspriser, som står for omtrent 50 prosent av inntjeningen til Equinor samt at oljesektoren har vært tilsidesatt for et økt fokus på ESG aksjer. Nå ser trenden ut til å snu og Equinor er i dag priset til en P/E på 10 med en sterk kontantstrøm og lite gjeld. Jeg tror at investorene nå ser verdsettelsen av selskapet som attraktiv og er tilbake på kjøpersiden for andre gang denne sommeren.

Nordnets kunder har i august måned kjøpt store stabile råvareselskaper, samt ny optimisme i Storebrand. På salgssiden blinker NEL seg ut som en soleklar kandidat.

Hvilke aksjer tror du på? Opprett konto hos Nordnet i dag.


Den spente situasjonen i verden har hatt stor påvirkning på oljeprisen

Oljeprisen har også vært påvirket av geopolitisk uro i august måned. Med en tiltakende risiko for at verdensveksten skal fortsette å svekke seg samt en et stadig høyere tilbud av olje har ført til at oljeprisen har vært handlet under 60 dollar fatet i løpet av august måned.

– Ettersom usikkerheten i verden har økt og den globale veksten er under press får oljeprisen lide av dette. I løpet av august måned er oljeprisen ned over 5 prosent, som er en relativt kraftig nedgang på en måned. Det hjelper heller ikke på at oljeanalytikerne verden over har justert ned sine oljeprisanslag for årene fremover.

På salgstoppen troner Nel, TGS- NOPEC og Telenor som de mest solgte aksjene i august måned.

– Nel har lenge vært den mest populære aksjen blant våre kunder. Selskapet har dog den siste tiden hatt et etterslep av negative nyheter etter eksplosjonen i Sandvika. Vi ser også en klar tendens til at våre kunder selger unna selskaper med utrygg inntjening når det stormer på børsen. Nel sine resultater i 2 kvartal beviser dette, der de doblet sitt underskudd fra 1 kvartal.

MEST KJØPTE AKSJER (NETTO)

1. Equinor: 49,4 millioner kr

2. Norsk Hydro: 27,0 millioner kr

3. Storebrand: 23,9 millioner kr

4. DNO: 16,5 millioner kr

5. Seadrill: 15,5 millioner kr

6. Borr Drilling: 13,5 millioner kr

7. BerGenBio: 10,7 millioner kr

8. Norbit: 10,5 millioner kr

9. Elkem: 8,8 millioner kr

10. Norwegian: 6,2 millioner kr

MEST SOLGTE AKSJER (NETTO)

1. Nel: 59,3 millioner kr

2. TGS: 36,5 millioner kr

3. Avance Gas: 27,0 millioner kr

4. Telenor: 26,7 millioner kr

5. Aker: 20,7 millioner kr

6. Aker BP: 19,9 millioner kr

7. Scatec Solar: 19,5 millioner kr

8. Norwegian Finans Holding: 18,3 millioner kr

9. Tomra: 16,5 millioner kr

10. Gjensidige: 16,1 millioner kr

Det er kostnadsfritt å bli kunde hos Nordnet. Opprett konto i dag.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer