Gå til hovedinnhold

Den avgjørende helgen

ECB frigjorde en ny tranche med penger til greske banker, men skal holde en ny pressekonferanse på mandag om videre drift. De kommer ikke til å yte billig kreditt hvis Hellas bestemmer seg for å forlate eurosamarbeidet. Det henger altså mye på denne helgen, og jeg har ikke sett noen signaler som tyder på annet enn at det er full krise i forhandlingene. 

Aksjemarkedet derimot, gir blandede signaler. Den tyske DAX indeksen var opp 1% til i dag, og har nå steget 400 punkter fra bunnen på onsdag. Det er kraftig kost, og tyder enten på shortinndekking foran viktige datoer, eller at investorene forventer en avtale med Hellas. På mandag får vi forhåpentligvis svaret!

Les gjerne Doug Kass sin gode oppsummering. Jeg kan avsløre at han tror at Hellas vil forlate valutaunionen og på grunn av fallende euro / stigende dollar vil aksjemarkedet falle!

Når det gjelder enkeltaksjer har jeg vært tilbakeholden med å anbefale store kjøp i den siste måneden, rett og slett fordi risikoen har økt betraktelig, men også fordi det er kjedelig å være stuck når sommertørken setter inn. Allikevel har jeg plukket frem enkelte case som jeg har trodd på.

Agasti steg fra 1.36 til 1.80 på det høyeste, og ligger nå på 1.60 kroner. Jeg tror den kommer til å stige frem til kvartalstallene i August, og kan være et morsomt bet gjennom sommeren.

Tørrbulkratene snudde tidligere i uken, og her kunne man tjene neste to kroner i Golden Ocean frem til i dag. Rateoppgangen har stoppet, og man bør selge seg ut eller være villig til å vente til neste momentumfase.

Netflix har jeg vært bullish til i to år, men spesielt det siste halvåret. De viser nå en fantastisk vekst internasjonalt, vinner frem i budkonkurranser på innhold og rykker egentlig fra konkurrentene i et marked som er i kraftig vekst globalt (streaming).Utfordringen er at de nå har fått en set-back i Kina, med lanseringen fra Alibaba, og jeg tenker at aksjen kanskje tar en pause. Det er godt mulig man får anledning til å kjøpe denne litt billigere i Juli måned.

En anne sommertrade er Apple. Selskapet skal rulle ut nye produkter, og ligger bra an på kundenes oppgraderingsyklus (antall mennesker som sier de skal fornye iphonen sin). Kursen har ikke beveget seg nevneverdig, og ligger på $127. Samme pris som da de la frem kvartalstall.

Hva angrer jeg mest på det siste halvåret? At jeg ikke trodde på rebound i Norwegian etter at streiken var avblåst tidligere i år. Aksjen steg fra 220 kroner til 330 kroner på fem uker.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer