Gå til hovedinnhold

De mest kjøpte og solgte aksjene hittil i 2024

Vi skriver midten av juni og halve 2024 er allerede forbi. I løpet av denne perioden har Nordnets kunder konsentrert seg rundt disse 10 aksjene.

📈 De fem mest kjøpte aksjene.

Tall hentet 06.06.2024.

Schibsted er et ledende mediekonsern med en sterk posisjon innen digitale plattformer og annonsemarkeder. Kundene ser på Schibsted som en stabil investering med gode vekstutsikter innen digitalisering og medieteknologi, spesielt i det nordiske markedet. Med ny sjef og en ny strategi som et renere classified selskap, så er denne aksjen halvårets mest nettokjøpte aksje.

DOF Group, en global leverandør av offshore-tjenester til olje- og gassindustrien, har vært attraktiv på grunn av økt aktivitet i energisektoren og bedring i oljepriser. Nordnet-kunder forventer at DOF vil dra nytte av økte investeringer i offshore-prosjekter og en generell oppgang i energimarkedet.

Norwegian Air Shuttle har i lang tid vært folkeaksjen blant Nordnets kunder. Selskapet har kommet seg gjennom en strabasiøs tid etter pandemien, med nye sterke eiere og står nå igjen som et solid finansielt selskap med kontanter på bok.Med restrukturering, kostnadskutt og fokus på mer lønnsomme ruter, ser mange kunder potensialet for en sterk comeback og økt markedsandel i luftfartssektoren. Dette har også aksjekursen bevist og aksjen har steget 35 prosent så langt i år.

Kongsberg Gruppen har hatt noen fantastiske år og har siden 1996 gitt en årlig avkastning på 20 prosent. Selskapets avanserte teknologi og sterke ordreinngang gir investorene tro på fortsatt vekst og stabil avkastning, til tross for en voldsom kursoppgang i 2024.

Norsk Hydro er et globalt aluminiumselskap som har dratt nytte av økt etterspørsel etter bærekraftige og resirkulerbare materialer. Investorer ser på Norsk Hydro som en nøkkelaktør i den grønne omstillingen, med fokus på miljøvennlig produksjon og innovative løsninger. Selv om aksjen er flat i år, så ligger mye til rette for at Norsk Hydro skal levere gode tall fremover. I 2024 har Nordnet sine kunder valgt å nettoselge aksjer i MPC Container Ships, DNB, Nordic Semiconductor, Crayon Group og Equinor, av ulike strategiske og markedsdrevne grunner.

📉 De fem mest solgte aksjene.

Tall hentet 06.06.2024.

MPC Container Ships har opplevd volatilitet i markedet på grunn av svingende fraktrater og usikkerhet i global handel. Selv om markedet for containerskip har vært svak, har MPC sine spesialskip vært høyt etterspurt, og gjort at kursen har steget over 70 prosent så langt i år. Samtidig er dette et svært syklisk marked som er sårbart for svingninger, og gjør nok at mange kunder har sikret gevinst etter en fantastisk reise.

DNB har hatt flere problemer med oppkjøp av Sbanken, noe svakere utlånsvekst og litt dårligere guiding enn hva markedet ventet. Dette har nok fått Nordnet sine kunder til å selge unna aksjen.

Nordic Semiconductor har lagt bak seg en veldig turbulent periode med negative resultater, svak ordreinngang og dårlig kursutvikling. Nå forteller selskapet om mer fremtidstro enn tidligere og kursen har reagert opp, allikevel har investorene gått lei og nettosolgt aksjen.

Crayon Group, som opererer innen IT-tjenester og programvareløsninger, har vært attraktiv for mange investorer, men også utsatt for markedsusikkerhet knyttet til teknologisektoren. Selskapet har ikke klart å levere på den veksten man tidligere hadde og kombinasjonen med høyere renter og et dårligere klima for vekstaksjer, bidrar til nettosalg blant kundene.

Equinor, etter noen fantastiske år med høye olje og gasspriser har aksjen falt mye i 2024. Lavere olje og gasspriser, svakere BNP vekst og et noe usikkert OPEC har ført til at Equinor er blitt nettosolgt av kundene så langt i 2024.

//Mads

Det er viktig at du er klar over at finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Det er alltid en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer