Gå til hovedinnhold

Britene sendte Børsen ned

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Den britiske EU-avstemningen ga en turbulent juni. Etter fire måneder på rad med kursoppgang falt Hovedindeksen 2,3 prosent i juni.

En solid sluttspurt var ikke nok. Forrige uke steg Hovedindeksen 3,3 prosent, og vi hadde den største kursoppgangen i løpet av én uke siden mars i år. Til gjengjeld hadde indeksen falt 6,2 prosent i løpet av de to påfølgende børsdagene etter britenes nei til EU. Dette var det største kursfallet i løpet av to dager siden august 2015.

Energi-aksjene bremset kursfallet i juni. Med solid avkastning for aksjer som Det norske oljeselskap (opp 29,8 prosent), Aker Solutions (21,6 prosent), Ocean Yield (13,6 prosent), Subsea 7 (9,4 prosent) og Statoil (8,0 prosent), steg Energiindeksen med syv pro sent i juni.

Finans, materialer og IT var de svakeste sektorene sist måned. Yara veide tyngst da Materialerindeksen falt 10,5 prosent i juni. Nordic Semiconductor, Thin Film Electronics og REC Silicon bidro mest til at IT-indeksens kursfall på 10,8 prosent, mens DNB var med på å sende Finansindeksen ned fem prosent.

Det var lav aksjeomsetning i forkant av britenes EU-nei, men morgenen 24. juni, dagen etter valget, ble det veldig travelt. I løpet av denne dagen ble det gjort 134.000 handler i aksjemarkedet, og vi fikk den travleste dagen på Børsen siden mars i år. Også de påfølgende dagene var omsetningen høyere enn normalt. Dermed ble aksjeomsetningen for juni på linje med juni fjor, både målt i kroner og antall handler. I gjennomsnitt ble det handlet for 4,3 milliarder kroner fordelt på 91.000 handler hver dag i juni.

Hovedindeksen hittil i år:

Sektorindeksene hittil i år (per 4.7.2016):

Alle nyheter fra Oslo Børs

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer