Gå til hovedinnhold

Analytikerporteføljen tar av med Norwegian

I uken som har gått har analytikerporteføljen i skrivende stund hatt en avkastning på over 4 prosent. Analytikerne stikker fra studentene i konkurransen Ekpertene mot Utfordrerne på Nordnets hjemmesider.

Samtidig som analytikerporteføljen har lettet, har OSEBX indeksen ved Oslo Børs i samme periode hatt en nedgang på -0,6 prosent. Det er Norwegian aksjen som har bidratt mest til den hyggelige utviklingen i porteføljen. NAS har gått hele 16 prosent sist uke og over 50 prosent så langt i år.
Dette sier analytikerne om Norwegian Ait Shuttle:

Artikkel av: Stian Jacobsen (HegnarOnline – 20.2.13 15:19)
Analytiker: Dette ser bra ut

– Det er mange som har lyst til å komme seg inn, sier analytiker Kennneth Sivertsen om kursfesten i Norwegian.

Børsfesten fortsetter for aksjonærene i Norwegian. Onsdag kan Bjørn Kjos nok en gang glede seg over en ny bestenotering på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 218 kroner, opp 3,51 prosent. I løpet av dagen har aksjen vært oppe i 218,50 kroner.

Flere meglerhus, deriblant Arctic Securities, har løftet sine kursmål og anbefalinger etter Norwegians kvartalspresentasjon.

– Vi tok estimatene opp litt for 2013 og så ganske mye for 2014. Det mange investorer ser på nå er hva Norwegian kan bli nå når de går fra 70 fly til over 200. Det langsiktige bildet ser bra ut, og det er mange som har lyst til å komme seg inn på det, sier Arctic-analytiker Kennneth Sivertsen til TDN Finans. Han peker også på at sikkerheten rundt finansiering har blitt mye bedre enn den har vært tidligere.

I forrige uke ble det kjent at Norwegian fikk et resultat etter skatt på 23,6 millioner kroner i 4. kvartal 2012, mot minus 133,3 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 37 millioner kroner. Driftsinntektene beløp seg til 3.105,4 millioner kroner, sammenlignet med 2.536,4 millioner kroner i 4. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 3.115 millioner kroner.

Foruten Norwegianaksjen har også Det norske oljeselskap og DNO bidratt med positiv avkastning til porteføljen med 6,2 prosent og 4,1 prosent så langt i år. Polarcus og Stolt Nielsen ligger på minussiden.

De fem mest populære aksjene blant analytikerne har følgende karakterer på en skala fra 1 til 4 (fra SME Direct Estimates):

SNI              3,125
NAS             3
PLCS            2,929
DNO            2,929
DETNOR      2,909

Til analytikerporteføljen>>

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer