Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 23 – 2021 #ORK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 23 – 2021#ORK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Orkla, som ligger blant ukens Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs. Sendingen avsluttes med aksjeskolen del 7: Selg taperaksjer!

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 7. juni

Hovedindeksen (OSEBX) utviklet seg positivt fredag, og steg 0.8 prosent til en sluttnotering på 1133 poeng. Dette var den fjerde dagen på rad med oppgang. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.9 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på både kort, mellomlang og lang sikt. Videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner ned er det kortsiktig støtte ved 1092 poeng og mer langsiktig støtte rundt 1060 poeng.

Investtechs hausseindekser har gått nedover de siste månedene. Den kortsiktige hausseindeksen har imidlertid vendt opp de siste par ukene, og ligger på 53 poeng. Det indikerer at det er omtrent like mange optimister som pessimister blant de kortsiktige investorene. Den langsiktige indeksen ligger på 60 poeng og indikerer en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene.

Innsiderne er aktive og kjøpsandelen er klart høyere siste måned enn gjennomsnittet for det siste året. Den siste måneden er det meldt 137 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs. Av disse var 19 salg, og kjøpsandelen blir dermed 86 prosent. Innsiderne sender med det klare signaler om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs falt svakt i juni, steget bra i juli, gått litt ned i august, og utviklet seg sterkt resten av året. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Analysekvelden 2021

Vi skal se på praktisk bruk av forskningsbaserte, kvantitative modeller, og hvordan man benytter en regelstyrt tilnærming for å oppnå best mulig avkastning. Nøkkelen er å være systematisk og nøyaktig, og basere seg på fakta istedenfor følelser. Arrangementet holdes online onsdag 16. juni kl. 16. Meld deg på her!

Ukens aksje: Orkla

Orkla ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 74.96 kroner og motstand på 88.30 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning.Aksjen har støtte ved cirka 84.00 kroner og motstand ved cirka 91.60 kroner.Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer