Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 10 – 2022 #ORK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 10 – 2022#ORK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Orkla, som gikk inn i Investtechs norske modellportefølje på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 7. mars

Markedet falt kraftig fredag, og Hovedindeksen endte på 1190 poeng etter en nedgang på 1.9 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 1.0 prosent.

Indeksen beveger seg sidelengs mellom støtte ved 1150 poeng og motstand på 1230 poeng. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Markedet er volatilt, og det er små endringer som skal til før nye signaler utløses.

Noen få store aksjer, slik som Equinor, Aker BP og Norsk Hydro, har holdt Oslo Børs godt oppe de siste ukene. De fleste aksjene er ned, og Investtechs hausseindekser ligger på 38-39 poeng. Det indikerer at det etter krigsutbruddet i Ukraina for rundt to uker siden er en klar overvekt av pessimister blant investorene på Oslo Børs.

For innsiderne er det helt motsatt. Innsiderne på Oslo Børs har vært svært aktive og svært positive den siste tiden. De har rapportert 181 handler siste måned, med en kjøpsandel på 92 prosent. Direktører, styremedlemmer og andre innsidere signaliserer stor tro på kursoppgang i egne selskaper. Også under koronakrakket var innsiderne svært aktive.Mange av aksjene med innsidekjøp utviklet seg sterkere enn referanseindeksene i den etterfølgende perioden.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Vi forventer større svingninger enn vanlig framover. Det skaper gode muligheter for kortsiktige investorer, men det anses risikabelt å handle aktivt i markedet nå. Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden. Ved mangel på teknisk positive aksjer, anbefales å se til innsiderne.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Ukens aksje: Orkla

Orkla ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brudd opp vil være et kjøpssignal, mens et brudd ned vil være et salgssignal.Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 75.61 kroner og motstand på 87.90 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning.Aksjen har støtte ved cirka 76.20 kroner og motstand ved cirka 88.30 kroner.Volumtopper og volumbunner korresponderer dårlig med topper og bunner i kursen. Dette svekker aksjen og indikerer økt mulighet for brudd ned.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt negativ på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer