Gå til hovedinnhold

Sterke amerikanske jobbtall bidro til børsfall på Wall Street. Fed i fokus

De sterke amerikanske jobbtallene bidro til renteoppgang fredag. Verdens viktigste rente – den amerikanske 10-åringen – steg med 0,15 prosentpoeng på de overraskende tallene.

Denne morgenrapporten er ment som generell informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Hensikten er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene for å fremme forståelse og kunnskap om disse områdene. Se utfyllende disclaimer.

Morgenrapport – mandag 10 juni.

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,6, 0,2]%.

Vår spådom som er utarbeidet av Roger Berntsen – analytiker i Nordnet, klokken 07.06 i dag, er ment for edukativt formål og baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag (historiske tall), deriblant S&P 500 futures som er ned -0,1 % siden Oslo Børs stengte fredag, oljeprisen som er ned -0,6 % i samme periode og USDNOK som er opp 0,6 %. Kursdrivende nyheter (resultater el.) fra selskapene som inngår i Oslo Børs er ikke hensyntatt i spådommen.

Roger Berntsen har eierinteresser i følgende selskaper nevnt i denne rapporten; Enphase Energy Inc

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,4 prosent i snitt i går.
  • Air Products and Chemicals Inc (3,6%), Abbott Laboratories (3,2%), Las Vegas Sands Corp (3,1%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Enphase Energy Inc (-7,2%), Newmont Corporation (-5%), Sherwin-Williams Co (-4%), endte på bunn.

Sterke jobbtall (US Nonfarm Payrolls) førte til et børsfall på Wall Street fredag. Mens de største indeksene (S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones Industrial Average) klarte seg relativt bra, falt Russell 2000 med over én prosent. Til tross for fredagens nedgang, var uken som helhet god for de fleste investorer. Både S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones indeksen steg. Nasdaq indeksen leder an i år blant de nevnte indekser, med en oppgang på 14,1 prosent. S&P 500 følger hakk i hæl med en oppgang på 12,1 %, mens Dow Jones Industrial Average henger etter med en oppgang på 2,9 %.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,1 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske investorene gjorde lite av seg mandag, noe som innebærer at det er liten drahjelp å hente fra den regionen i dag. Børsene i Hong Kong og Kina var dessuten stengt i dag, noe som kan ha påvirket stemningen på de andre asiatiske børsene.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79,8 dollar per fat.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,74 NOK; 10,56 SEK; 6,94 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster: 11,5 NOK; 11,36 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,9 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,45).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,3 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

De sterke amerikanske jobbtallene bidro til renteoppgang fredag. Verdens viktigste rente – den amerikanske 10-åringen – steg med 0,15 prosentpoeng på de overraskende tallene. Mange hadde håpet på en svak jobbrapport, da dette kunne banet vei for et tidligere rentekutt fra Federal Reserve enn ventet. Onsdag denne uken er det duket for nytt rentemøte i den amerikanske sentralbanken, men medlemmene av rentekomiteen er ikke ventet å endre styringsrenten (Fed Funds Rate).

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer