Gå til hovedinnhold

Siger opp!

Oslo Børs vipper på årsbeste, men entusiasmen er ikke fremtredende. Det gjør det dog ikke enklere å trade aksjer. Skal du være sterk i troen og kjøpe akkurat nå? eller skal du vente, og dermed risikere at indeksen tikker opp dag for dag de neste ukene?

Det var synd at Golden Ocean ikke gjorde et større byks, de siste to ukene, når ratene gikk 30%. I dag faller Baltic Dry Indeksen, og det kan se ut til at markedet tar en pustepause. Husk at shippingmarkedet ikke beveger seg like fort som aksjer og andre assets. Når befrakterne nå ser at det er akseptert lavere rater enn i går, holder de gjerne tilbake laster. Det som ikke er prekær business innen få uker, trekkes gjerne fra markedet. Jeg har skrevet om hvordan dette “trender” mer enn andre ting, og når det først stopper, så går det noen dager før det dras i gang igjen. Nå er det torsdag, enten kommer masse slutninger sent fredag kveld som er høyere, eller så må vi vente til tirsdag. Hvis det ikke løfter vil markedet være stille godt ut i neste uke. Det som er bullish er at Golden Ocean faller tilbake, det betyr bedre inngang når/hvis dette skyter opp igjen. La oss følge med.

SAS har vært en fantastisk aksje, egentlig siden lønnsforhandlingene, men spesielt siden i sommer. I dag sa sjefen i Lufthansa at et bud på SAS ikke er uaktuelt. Det er vel bedre å kjøpe et selskap som tjener penger, og har strupet lønnskostnadene, enn tapsluket fra 2012 og mange år tilbake.

Det er en eller to store selgere i Polarcus. Aksjen faller -3%, og det har gått flere blokker der. ABG Sundal Collier har gjort to store direkte med en selger, mens Enskilda har solgt over 4 millioner aksjer i markedet. Jeg tipper aksjen stiger igjen, så fort disse er ferdige. Dog er det vanskelig å vite når slike ordre er over. Veldig store poster blir som regel forsøkt plassert etter børs, andre kan gjøre slik, men da bør det begrenses til en dag eller to med selging, for ellers ødelegger man kursen for seg selv. Sett at de er relativt aggresive, vil jeg anta at de snart er ferdig. Kanskje verdt et bet i stegningsmatchen i dag.

Hennes & Mauritz stiger 6.7% i dag på 1.4 milliarder svenske kroner i omsetning. I Juni var aksjen 215 SEK, nå handler den 281 SEK. Det er alltid morsomt når store selskaper, der mange tror markedet er mettet, begynner å vokse skikkelig. Forskjellen på god og dårlig ledelse?

Oppdatering kl 15.50: Jeg var altfor feig på Polarcus, den begynte å gå kl 12.30 allerede. Enskilda har roet ned på salgene, og aksjen har steget fra 3.75 til 3.90 kroner de siste fire timene. Det er vanskelig å si om det ligger ytterligere potensialet inn i morgendagen. Traden var å spille på en rebound etter de store salgsordrene.

Pareto spår lakseprisen opp til 35 kroner neste uke. Marine Harvest er en av de sterkeste OBX aksjene i dag, og der har du grunnen. Hvis jeg ikke husker feil så spådde Pareto lakseprisen i 32-33 denne uken, og det gjenstår å se, den var 28 kroner forrige uke. I følge iLaks starter ikke den sesongmessig sterkeste perioden før i November.

Wall Street åpner opp, og prøver å bryte den dårlige trenden fra de fire siste handelsdagene. Skulle den indeksene, mot formodning, ende i minus i dag også, frykter jeg at det er et varsel på at sentimentet har snudd i det korte bildet. Investorer som ikke tør å holde på aksjer, er bad news. Oslo Børs har ikke korrigert, til tross for svake amerikanske markeder, og en betydlig lavere oljepris.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer