Gå til hovedinnhold

Porteføljeoppdatering – Vaksine og valgresultat

I etterkant av forrige blogginnlegg var det mye uro i markedet. Dette skyldes økende smittetrend og at presidentvalget i USA ble jevnere enn man først hadde regnet med. Optimismen var derimot raskt tilbake når de første vaksinene ble annonsert i uken etter presidentvalget. Oljeprisen har i samme periode steget 50% siden utgangen av oktober og hovedindeksen har steget 25% og for første gang passert 1.000 poeng. Dette har smittet positivt over på vår portefølje.

I midten av november bestemte vi oss for å øke eksponeringen i aksjer vi allerede eide, og kjøpte Aker, B2Holding, Elkem, Nordic Semiconductor og Yara. I starten av desember solgte vi oss ut av Flex LNG. Til da var dette en av posisjonene med best prosentvis utvikling, grunnet stigende LNG-rater. Samtidig kjøpe vi oss opp i Cadeler, som ble børsnotert i slutten av november. På det tidspunktet var det lite informasjon i omløp om selskapet, men vi valgte likevel å ta det inn i porteføljen etter egne undersøkelser. Cadeler driver med bygging og vedlikehold av havvind installasjoner og er godt plassert for å dra nytte av det enorme vekstpotensialet til markedet. Ordrereserven er god og fartøyene er tilstrekkelig utstyrt for de neste årene. Det tok en stund før aksjen ble oppdaget av det brede markedet, men etter at to meglerhus presenterte sine kursmål har aksjen hatt en positiv utvikling. Vi ser frem til å følge selskapet tett videre i løpet av skoleduellen.

I desember kjøpte vi oss opp til en eksponering på 20% i Aker etter flere positive analyser og god utvikling i de fleste underliggende selskapene. Aker har vært en god bidragsyter hele høsten, og er et solid fundament i vår portefølje. Et selskap som står på flere ben har seg i disse tider. Den stigende oljeprisen ser vi på som en sentral driver for denne kursoppgangen. I samme periode har også kursene på både Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind steget betraktelig i likhet med andre «grønne» selskaper. Det er også verdt å nevne Aker BioMarine, som i likhet med de andre nevnte selskapene har fått med seg en betydelig oppgang siden starten av november. Den positive utviklingen i datterselskapene har over tid også sendt Aker i samme retning.

I desember ble Hexagon Purus notert på Euronext Growth. I ukene etter noteringen hadde aksjekursen en svært positiv utvikling, samtidig som Hexagon Composites (HEX) stod tilnærmet stille. Ettersom konsernet fremdeles eier ¾ av aksjene i Purus var det mye som tydet på at en av aksjene var feilpriset. Mye kan tyde på at det er Purus som er priset for høyt, men ettersom HEX har stått stille vurderte vi risikoen i denne aksjen som begrenset. Vi gikk derfor inn i HEX rett etter nyttår for å se om feilprisingen vil rette seg opp med tiden. Posisjonen kan gi oss en indirekte eksponering mot den svært positive utviklingen i grønne aksjer nå i nyere tid. Til nå har HEX gitt et fint bidrag til porteføljen, og vi venter at dette kan fortsette. Vi økte derfor vår eksponering mot HEX ytterligere denne uken ved å redusere andelen i Yara. HEX er nå den største posisjonen i vår portefølje.

For å frigjøre kapital til kjøpet av Hexagon Composites, gikk vi ut av Sparebank 1 Nord-Norge. Dette er en posisjon vi har hatt siden oppstarten av Skoleduellen. Banken har en stor markedsandel i Nord-Norge, og vi tror den kun vil øke i tiden fremover. Dette er blant annet samarbeidet med Helgeland Sparebank som ble annonsert tidlig i 2020 et eksempel på. Vi gikk ut av Sparebank 1 Nord-Norge med en avkastning på litt over ti prosent.

Tidlig januar solgte vi oss ut av B2 Holding og vektet oss opp i kontantandelen vår, samt kjøpte oss inn i Magnora. I mars 2020 kjøpte Magnora 25% av Vindr Group, med mulighet til å øke sitt eierskap til 50% og Evolar, med mulighet til å øke eierskap til 63,5%. Disse investeringene gjorde at vi så det attraktivt for oss å kjøpe oss opp i selskapet. Magnora har bidratt positivt i vår portefølje, og vi ser frem til å følge selskapet videre i skoleduellen.

Avslutningsvis vil vi som vanlig ønske alle gruppene i konkurransen lykke til videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer