Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. Rolig i Asia i natt, tross kraftig børsfall i Europa og USA onsdag.

Investorene i Asia forholdt seg relativt rolige torsdag, tross gårsdagens kraftig børsfall i Europa og USA. Dette kan tenkes å hjelpe på stemningen her hjemme i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,8 prosent i snitt onsdag.

Det var få lyspunkt å spore på Wall Street onsdag. Den økonomiske stillstanden i økonomien grunnet kampen mot COVID-19 begynner å gjøre seg gjeldene i makrotallene verden over, også i USA. Amerikansk økonomi hvis 2/3 av BNP kommer fra innenlands konsum er ekstra sårbare i disse tider. Ferske tall for detaljhandelen (retail sales) viste en betydelig svekkelse i mars måned (-8,7%).

Fallende oljepris tynget også investorsentimentet i går. Amerikanerne kjører vesentlig mindre i disse tider, noe som har sendt WTI prisen (den amerikanske lettoljen) til det laveste nivået på 18 år.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,5 prosent i natt.

Investorene i Asia forholdt seg relativt rolige torsdag, tross gårsdagens kraftig børsfall i Europa og USA. Dette kan tenkes å hjelpe på stemningen her hjemme i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Når det er sagt, tendensen i smitte -og dødstallene i Europa og USA har vært relativt god den senere tid, noe som gjør at enkelte land (bl.a. Danmark, Norge og Tyskland) nå planlegger for gradvis oppstart av aktivitet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28,1 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,56, mens 30-års renten i USA ligger på 1,28 prosent.

Det internasjonale energibyrået (IEA) meldte i går, at de estimerer et etterspørselsfall på 29 millioner fat i April. Om så skulle skje vil oljeetterspørselen falle tilbake til 1995-nivå.

Det ligger for øvrig i kortene, slik vi ser det, at verdens oljeprodusenter, hvis ila. påsken ble enige om å begrense tilbudet betydelig de kommende årene, vil fortsette den gode dialogen så lenge COVID-19 situasjonen tynger økonomien. Mao. COVID-19 viruset hvis “fiende” er felles, bør få frem det beste i mennesker, også blant de som produserer olje. #lederskap.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Kraftig oljeprisfall og svake signaler fra banksektoren preget Oslo Børs onsdag

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Ny episode av #Pengepodden ute!

I denne episoden går Mads, Bjørn Erik og Roger gjennom resultatene til sine porteføljer hittil i år. Mads og Bjørn Erik gir seg selv en svak karakter, mens Roger har mest grunn til å være fornøyd.

Ny #Markedspuls med mads og Roger sluppet – Lær mer om ukens aksje #Bouvet

Veien videre for oljemarkedet, kvartalstall og analyse av Bouvet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.04.2020 08:36

Blir det en svak oppgang, så faller det raskt ned igjen !!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.04.2020 08:59

Hei Stein. Vi får se…. 🙂

Gjest
Gjest
16.04.2020 08:02

Digger disse rapportene før børsåpning, finn lesning til morgenkaffen

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.04.2020 08:59

Hei Johannes. Takk for hyggelig tilbakemelding. Mvh Roger