Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Nedgang i vente. Nedslående testresultater kyttet til en medisin mot COVID-19 viruset ga børsfall i Asia i natt.

I forrige uke steg børsene, verden over, på positive nyheter knyttet til en potensiell virkningsfull medisin mot COVID-19. I går derimot, falt de amerikanske børsene tilsvarende på nyheten om at denne medisinen (remdesivir) likevel ikke er virkningsfull

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,3%, eller innenfor intervallet [-1,6, -1]%. STB i fokus (resultatvarsel)

Roger Berntsen – analytiker i Nordent

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt torsdag.

I forrige uke steg børsene, verden over, på positive nyheter knyttet til en potensiell virkningsfull medisin mot COVID-19. I går derimot, falt de amerikanske børsene tilsvarende på nyheten om at denne medisinen (remdesivir) likevel ikke er virkningsfull.

Når det er sagt, denne informasjonen ble tilsynelatende sluppet ved en feiltakelse. Dessuten stammer ikke informasjoen fra Gilead, selskapet som har utviklet medisinen og som nå gjennomfører testingen av denne på amerikanske pasienter.

Mao. det gjenstår å se hva det endelige resultatet blir. Andre farmasigiganter jobber for øvrig på spreng med andre medisiner mot COVID-19, derfor er det naturlig å anta at vil på ett eller annet tidspunkt vil få en effektiv behandlingsform mot det dødelige viruset.

Energiaksjene, hvis steg betydelig på meldinger om fremskynding av produksjonskutt fra OPEC+ og G20 landene, hindret de amerikanske indeksene å ende i negativt territorium i går.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,8 prosent i natt.

Gårsdagens nedslående nyhet knyttet til remdesivir bidro til børsfall i Asia fredag, dog bevegelsene var ikke store.

Når det er sagt, aktivitetsnivået, spesielt i Kina er i ferd med å ta seg opp, noe som isolert sett er positivt. Mao. at verden nå gradvis åpnes opp igjen vil bidra positivt på den generelle stemningen i markedet, dog såfremt smitte -og dødstallene ikke skulle stige betydelig igjen.

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 22 dollar per fat, ned -2,5 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,63, mens 30-års renten i USA ligger på 1,17 prosent.

Ubalansen i oljemarkedet er fortsatt stor, derfor forventer de fleste nå at “alle” verdens oljeprodusenter vil enes om å strupe produksjonen ytterligere. Oljeaksjene i Europa og USA steg markert i går, en indikasjon på at så vil skje.

Lyttetips: Ny episode av #pengepodden ute!

Er Nicolai Tangen rett mann til å forvalte sparepengene våre?

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Kraftig oppgang på Oslo Børs torsdag. Flere aksjer utmerket seg. Tomra i ny all-time high.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer