Gå til hovedinnhold

Ny all time high før årslutt!

Romjulsrallyer er alltid morsomme, fordi det skaper endel frustrasjon hos de som har solgt seg ut før jul, noe som gjør det enda vanskeligere å vurdere markedet første uken i Januar. Får vi en dipp før markedet setter i gang igjen? eller kommer det til å dra seg videre i en av årets sterkeste måneder?

Golden Ocean fortsetter å gå bananas, og det uten den store oppgangen i ratene den siste uken. Riktignok har Capesize ratene beveget seg til årsbeste siden November, og det lover selvfølgelig godt for inngangen til det nye året. GOGL er snart opp 350% for året.

Kanskje noen av dippkjøperne i Norsk Hydro ble reddet i siste liten. Den nærmer seg 27 kroner igjen, som var nivået før Vale nedsalget. Problemet er at den lå et par uker rundt 26 kroner, for deretter å ligge to uker på lave 25 kroner, noe som kanskje flushet ut noen av de korte pengene. Uansett har aksjen hatt en god opptur de siste dagene, og for de lange pengene så har markedet absorbert et salg på 10 milliarder kroner på under to måneder.

Et av problemene til Bitcoins er at handelen foregår på ulike børser, med ofte varierende priser. Dette har skapt et skjevt og useriøst marked, der mange er usikre på hvilket børser de skal gå for. De med høyst pris, lavest spread eller størst likviditet? Nå kommer det en cross platform trading applikasjon, som gjør at man kan arbitrere de ulike prisene, og i teorien skal da markedene harmoniseres. Det vil skape større likviditet og gjøre tradingen mer attraktiv for større institusjoner som dermed får plasseringsevne.

S&P500 er opp +8.5% og 143 punkter siden Oktober, og da er det gøy og lese tidligere blogginnlegg fra f.eks Reformed Broker som var svært tydelig i talen om at innspurten av året ville bli knallsterk. Argumentene hans var:

– Det ble en avtale på gjeldstaket, og nå er ikke dette tema i nyhetene før sent i Februar igjen.

– Ingen valg hverken til kongressen eller presidentembetet.

– Ingen krig med Syria allikevel.

– Neste FED Chairman Janet Yellen er den mest dovish sentralbanksjefen noen gang.

– Bankene er kapitalsert opp.

– Husprisene stiger.

– Hedgefunds har highest net short positions siden Januar.

Grunnen til at jeg lister opp disse argumentene er at de faktisk er gjeldende når vi løper inn i 2014 også!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer