Gå til hovedinnhold

Nvidia i fokus. Rolig i Asia

Verdens ‘heteste’ aksje for øyeblikket, Nvidia, legger frem tall i dag, noe som potensielt kan påvirke markedssentimentet. Nvidia har steget i popularitet pga. AI euforien.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – onsdag 23. august

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,6, 0]%. Selskaper i fokus; MOWI

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:34 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

Wall Street

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,3 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene holdt seg relativt rolige tirsdag, mens de ventet på nye signaler fra Federal Reserve senere i uken. Den amerikanske sentralbanken, ledet av Jerome Powell, skal holde en tale i forbindelse med Jackson Hole Economic Policy Symposium i Moran, Wyoming.

Jerome Powells tale ved Jackson Hole Economic Policy Symposium er viktig for investorer fordi den kan gi viktige indikasjoner på Federal Reserves fremtidige politikk, inkludert potensielle renteendringer og andre økonomiske tiltak. Talen tilbyr også en dypere analyse av den nåværende økonomiske tilstanden, som kan påvirke markedssentimentet og investeringsstrategier.

I en tid hvor finansmarkeder er svært følsomme for signaler om økonomisk politikk, kan Powells ord ha en dominoeffekt på globale markeder og bidra til å redusere usikkerhet, noe som gjør hans kommunikasjon uhyre viktig for investeringsbeslutninger.

Verdens ‘heteste’ aksje for øyeblikket, Nvidia, legger frem tall i dag, noe som potensielt kan påvirke markedssentimentet. Nvidia har steget i popularitet takket være sin ledende rolle i utviklingen av høytytende grafikkprosessorer (GPUer), som har bred anvendelse fra spill til kunstig intelligens og datasentre. Selskapets strategiske satsing på fremvoksende teknologiske felt som maskinlæring, autonome kjøretøy og Internet of Things (IoT), samt vellykkede oppkjøp og partnerskap, har også bidratt til å styrke dets markedsposisjon.

Med solid økonomisk ytelse, innovativ kraft, og en sentral rolle i dagens teknologiske megatrender, har Nvidia blitt en favoritt blant både investorer og teknologi-entusiaster. Et av de store spørsmålene er hvorvidt selskapet er overpriset på børsen, eller ikke.

Hasbro Inc (7,1%), Moderna Inc (4,6%), International Flavors & Fragrances Inc (3,7%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens VF Corp (-6,9%), Best Buy Co Inc (-5,9%), Regions Financial Corp (-5%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,1 prosent i snitt onsdag morgen.

Oppmuntrende makroøkonomiske tall fra både Japan og Australia var ikke nok til å løfte de asiatiske børsene onsdag. Australske ASX 200 leder for øvrig an i morgentimene, mens kinesiske Shanghai CSI 300 ligger på bunn. Både den australske (ASX) og kinesiske børsene (som Shanghai CSI 300, Shenzhen og Hang Seng i Hong Kong) er mangfoldige og spenner over ulike sektorer. ASX er sterk i finans, ressurser, teknologi og helse, med kjente selskaper som Commonwealth Bank, Rio Tinto, og CSL Limited.

Kinesiske børser er dominert av teknologi- og internettgiganter som Alibaba og Tencent, men har også en sterk tilstedeværelse i bank, energi og konsumvarer, med selskaper som ICBC og PetroChina. Begge markedene tilbyr et bredt spekter av investeringsmuligheter og inkluderer både etablerte og oppkommende selskaper.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,12 dollar per fat, uendret fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -1,7 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,6 NOK, (-0,4 %) 10,91 SEK, (-0,3 %) 6,86 DKK (-0,1 %) og 0,92 EUR (-0,1 %), mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 5,04 (+0,02) og 4,31 prosent (-0,02).

Rentene i USA, både de korte og de lange, har steget nylig, noe som isolert sett kan være negativt for aksjemarkedet. Derimot har ikke inflasjonsforventningene forverret seg. Økte renter kombinert med stabil inflasjon kan indikere en oppsving i økonomisk vekst.

Renter, inflasjonsforventninger og økonomiske vekstutsikter er tett sammenvevd i en økonomi. Høye renter kan begrense økonomisk aktivitet men kontrollere inflasjon, mens lave renter kan stimulere økonomien på bekostning av økt inflasjon. Inflasjonsforventninger kan på sin side påvirke sentralbankens rentesetting. Positive vekstutsikter kan øke inflasjonspresset og dermed føre til høyere renter, mens negative vekstutsikter kan motivere for lavere renter og mindre inflasjonspress. Sentralbankens kommunikasjon om disse forholdene er kritisk for å forme markedsforventninger og opprettholde økonomisk stabilitet.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer