Gå til hovedinnhold

Norden topp 10 – 2021, uke 48

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Webinar: Nyttårsrakettspesial!

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar.

Bli med når forskningssjef Geir Linløkken presenterer et utvalg av Investtechs nyttårsraketter for Norge, Sverige og Danmark onsdag 8. desember kl. 08.30. Meld deg på her>>

Norden topp 10 – 2021, uke 48

Torsdag 2. desember 2021 er det fem nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av åtte svenske, ingen norske, en dansk og en finsk aksje.

Se ukens markedsrapport fra Investtech her >>

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Datamaskinene lager så både analyseteksten og den konkrete anbefalingen helt automatisk. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.Net Insight B(NETIB.ST)- 1. des 2021. Siste sluttkurs: 6.5 (0.66)

Net Insight B har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og signaliserer med det enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 2.84 kronor.Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene.RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.Nordnet(SAVE.ST)- 1. des 2021. Siste sluttkurs: 174.3 (6.2)

Nordnet har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt.Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 173 kronor. Videre oppgang til 215 kronor eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 170 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 170 kronor ved reaksjoner tilbake.Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette svekker trendbruddet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.Epiroc A(EPIA.ST)- 1. des 2021. Siste sluttkurs: 221.8 (2.4)

Epiroc A ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 209 kronor. Videre oppgang til 241 kronor eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 206 kronor.Volumtopper og volumbunner korresponderer dårlig med topper og bunner i kursen. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Med vennlig hilsen

Investtech.Com AS

. . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

*Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer