Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 48 – 2021 #VEI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 48 – 2021#VEI

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Veidekke, som ligger i den norske modellporteføljen. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 29. november

Markedet falt kraftig fredag, og Hovedindeksen endte på 1175 poeng etter en nedgang på 3.2 prosent. Forrige gang indeksen falt like kraftig var 21. september 2020, da den var ned 3.6 prosent.

Indeksen ligger fremdeles i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. En videre oppgang innenfor trenden indikeres, tross nylig identifisert motstand ved 1240 poeng. Ved reaksjoner tilbake er det støtte rundt 1140 poeng, tre prosent ned.

Investtechs kortsiktige hausseindeks falt med hele 20 poeng i forrige uke og ligger på 36 poeng. Den indkierer at omtrent 2 av 3 investorer er negative på kort sikt. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 55 poeng og indikerer at det er en liten overvekt av optimister på lang sikt.

Den siste måneden er det meldt 179 handler fra innsiderne på Oslo Børs, og kjøpsandelen er på 84 prosent. Det er omtrent 50 prosent høyere aktivitet enn vanlig, men kjøpsandelen er som gjennomsnittet for det siste året. Direktører, styremedlemmer og andre innsidere signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar. Slik var det forrige nyttår.

Vi vet selvsagt ikke når nyttårseffekten kommer i år, og ikke engang om den kommer. Statistikken og Investtechs erfaringer fra tidligere år tilsier imidlertid at det er gunstig å sitte i småselskaper, og gjerne av den volatile sorten, i desember og tidlig i januar. Statistisk anses det nøytralt mellom stabile aksjer og risikable aksjer i perioden fra cirka midten av november til cirka 15. desember. Statistikk for de skandinaviske børsene de siste ti årene viser nesten to prosentpoeng statistisk meravkastning for smallcaps i desember og nesten ett prosentpoeng i januar.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden. Eventuelle tilpasninger til potensielle nyttårseffekter anbefales gjort mellom cirka 15. november og 15. desember, og spesielt nå å være overvektet i smallcaps og undervektet i bigcaps.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Veidekke

Mowi viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Kursen har reagert tilbake etter et mulig falskt brudd på en rektangelformasjon. Etablert notering over 240 kroner vil igjen gi nye positive signaler til Veidekke ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 124 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 124 kroner ved reaksjoner tilbake.Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Lunsjwebinar 29. og 30. november

Investtech har gleden av å invitere til lunsjwebinar i teknisk aksjeanalyse i dag, mandag 29. november, og i morgen, tirsdag 30. november. Dette webinaret er todelt, med en teoretisk og en praktisk del.

I dag vil fokuset være på å gi en introduksjon i teknisk analyse, viktige indikatorer og forskningsresultater basert på Investtechs analysetjeneste. I morgen får du en grundig gjennomgang av analysetjenesten, praktisk bruk og de viktigste verktøyene for å finne nye aksjer i analysesystemet.

Deltagelse er gratis. Webinarene holdes kl. 11.30 begge dager.

Meld deg på her:

29. november 2021: Lunsjwebinar del 1: Introduksjon til teknisk aksjeanalyse

30. november 2021: Lunsjwebinar del 2: Introduksjon til Investtechs analyseverktøy

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer